avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul ajutor somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul ajutor somaj

buna ziua in perioada 16.09.2010-12.06.2011 am lucrat ,in perioada13.06.2011 am beneficiat de concediu medical prenatal am nascut pe 18.08.2011 ,pana pe 18.08.2013 am beneficiat de ccc avand activitatea suspendata la locul de munca .m-am intors la munca pe 19.08'2013 iar patronul mi-a spus si ulterior mi-a dat o instiintare ca datorita restrangerii activitatii societatii intre 19.08.2013-02.09.2013 sunt in perioada de preaviz .pot beneficia de ajutor somaj si pe ce perioada
Cel mai recent răspuns: simedreionela , utilizator 21:05, 23 August 2013
1. Imediat ce se termina preavizul veti fi concediata cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si angajatorul trebuie sa va inmaneze urmatoarele documente, necesare pentru inregistrarea la Agentia de Somaj:
- decizia de concediere;
- adeverinta de vechime;
- adeverinta tip (Anexa 26) pentru somaj.

2. - Pentru a beneficia de indemnizatie d somaj cu data conecdierii trebuie sa va inregistyrati la Agentia de Somaj in termen de 10 zile calendaristice.
- Daca va inregistrati mai tarziu veti primi indemnizatie de somaj de la data inregistrarii.

3. In Anexa 26, cu 12 luni de stagiu de cotizare la somaj, se trec lunile lucrate dupa ce ati revenit din CCC si apoi, pana la 12 luni, lunile lucrate inainte de a intra in concediu de maternitate (sarcina si lauzie).
multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul maternitate + ccc si contractul de munca pe perioada determinata MihaelaFT MihaelaFT Buna ziua. Imi cer scuze daca s-a mai discutat acest subiect, am gasit intr-adevar aici multe raspunsuri utile, dar acum as avea nevoie de unul putin ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc Cyta Cyta Am terminat concediul pentru ingrijire copil pana la 2 ani si cand m-am intors la firma unde lucram mi-a dat preaviz ca sa intru in somaj, pentru ca firma s-a ... (vezi toată discuția)
Somaj livialina livialina Sunt somera din 08.11.2012 desfacerea CM cu art 65,66 dupa 2 ani CCC. Mentionez ca am fost in periaoda de preaviz 20 zile , termen expirat pe 08.11.2012. Dupa ... (vezi toată discuția)