Buna seara,
Am si eu 3 intrebari referitoare la indemnizatia de somaj.
1.Daca nu am o luna lucrata complet, (sa zicem 5 zile lucrate din aceea luna) se ia in calcul acea luna pentru somaj sau nu?
2.Perioada de preaviz se completeaza in anexa 14 pentru somaj?
3.Daca angajatorul nu si-a platit contributia pentru somaj (este vorba de acum 3 ani eu fiind pana acum in concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani) pot eu achita aceasta contributie in numeme angajatorului doar pentru persoana mea pentru a nu pierde somajul?
Va multumesc
1. Nu se ia in calcul dar puteti gasi alta luna completa din ultimele 24 de luni.
2. Perioada de preaviz face parte din contractul individual de munca deci se trece in adeverinta pentru somaj.
3. Puteti sa achitati dvs. dar va trebuie un ordin de plata (OP) de la angajator, pe care sa scrie suma de plata iar la explicatii sa scrie: "contributie somaj pe perioada... pentru dna "ailina", CNP...". Dupa ce platiti veniti cu copia de OP cu viza Trezoreriei sau a bancii la angajator care completeaza adeverinta pentru somaj.
Perioada mea de preaviz a fost in luna octombrie 5 zile si noiembrie 15 zile asta inseamna ca cele doua luni de preaviz nu se trec in anexa 14 pentru ca nu sunt complete?
Va multumesc pentru raspunsuri
1. Nu spuneti din ce sunt formate celelalte zile din luna.
2. Daca in octombrie ati venit din CCC atunci in adeverinta pentru somaj se trece perioada cat ati lucrat dupa revenirea la serviciu si se completeaza cu luni de dinainte de CCC. Pentru siguranta treceti in adeverinta si lunile oct.-nov. si inca 12 luni de dinainte de CCC.
Problema este ca fara aceste doua luni de preaviz nu am 12 luni lucrate la firma de la care am plecat in CCC, iar firma de dinainte a intrat in faliment (nici nu mai exista)si nu si-a mai platit cotizatiile pe ultimele luni, eu intre aceste doua firme nu am intrerupere de activitate.
1. Mergeti la AJOFM cu evidenta cum ati lucrat sa verifice daca puteti primi indemnizatie de somaj.
2. Tot AJOFM va poate ajuta si cu perioada in care ati lucrat la celalat angajator. Poate sa verifice daca aveti si de acolo ceva perioada de cotizare.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Somaj
livialina
Sunt somera din 08.11.2012 desfacerea CM cu art 65,66 dupa 2 ani CCC. Mentionez ca am fost in periaoda de preaviz 20 zile , termen expirat pe 08.11.2012. Dupa ... (vezi toată discuția)