avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... dupa concediu de maternitate in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

dupa concediu de maternitate in somaj

pana in 19.04.2013 am fost in concediu de materniate,pana la implinirea varstei de 2 ani.am avut 30 zile de boala,pe urma am mai lucrat 20 de zile.care este baza de calcul care se completeaza in adeverinta pentru ultimele 12 luni?
Cel mai recent răspuns: JASMIN_MMARIA , utilizator 18:42, 4 Iulie 2013
1. Dvs. nu ati fost in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) ci ati fost in concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani.

2. - In adeverinta pentru somaj (Anexa 26) se trec cele 20 de zile lucrate dupa CCC si se completeaza (pana la 12 luni) cu lunile de dinainte de a intra in CCC si de dinainte de concediul de maternitate.
- Perioadele in care ati fost in conecdiu de materniatte si CCC nu sunt stagii de cotizare la somaj.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate si crestere copil salomieanca salomieanca daca ai fost 1- 2 luni in concediu fara plata,dupa care ai aflat ca esti gravida si nu ai sa ai 12 luni lucrate(pana la nastere)mai beneficiezi de indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Rody 85 Rody 85 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: contractul meu de munca expira la 1 martie 2015 si avand 12 luni anterioare lucrate pot intra in crestere ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul a indemnizatiei pentru concediul de maternitate nico978 nico978 buna ziua, sunt insarcinata in 34 de saptamani si ar trebui sa intru in concediu prenatal.sunt in somaj de la data de 01.11.2010.cum mi se calculeaza ... (vezi toată discuția)