avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Baza de calcul a indemnizatiei pentru concediul de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Baza de calcul a indemnizatiei pentru concediul de maternitate

buna ziua,
sunt insarcinata in 34 de saptamani si ar trebui sa intru in concediu prenatal.sunt in somaj de la data de 01.11.2010.cum mi se calculeaza concediul prenatal?cine imi elibereaza adeverinta cu stagiul de cotizare?fostul angajator ma trimite la casa de pensii,cei de la somaj la angajator.se ia in calcul si venitul obtinut la angajator?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:49, 26 Octombrie 2011
1. Baza de calcul a indemnizatiei pentru concediul de maternitate (pre si postnatal) o constituie cele 6 luni premergatoare intrarii in concediu de maternitate.
2. Indemnizatia o calculeaza si o plateste AJOFM.
3. In cele 6 luni intra si lunile in care ati fost in somaj iar ca venit se ia indemnizatia de somaj.
4. Cand ati depus dosarul de somaj, in el aveti si adeverinta cu veniturile pe 12 luni asa ca AJOFM are datele pentru calcularea indemnizatiei de concediu de maternitate. Sa faca o copie xeroxata de pe aceasta.
buna,am si eu o intrebare,de la 1 aprilie s-a inchis magazinul unde am lucrat ca vanzatoare si sunt insarcinata in 25 sapt.Pe 23 mai trebuia sa intru in concediu prenatal.ce sa fac acum sa ma duc in somaj sau sau concediu de boala.momentan sunt in concediu de odihna.va rog sa ma ajute cineva!
Cel mai bine ar fi sa intrati in somaj si de aici puteti sa beneficiati si de concediu medical si de concediu de maternitate si apoi de CCC pana la 2 ani.
va multumesc pentru raspuns.
bună ziua.
sotia mea lucreaza la o cofetarie (un punct de lucru intr-o localitate) care apartine de firma mama ce se afla in alta localitate. s-a zvonit ca se va inchide cofetaria - punctul de lucru- si vreau sa stiu daca sotia va beneficia de somaj. mentionez ca sotia este si insarcinata in 7 saptamani si cum ar fi bine de procedat in asa fel incat sa beneficieze de acel concediu prenatal si de crestere a copilului. va multumesc

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de concediu prenatal daca am fost in somaj 6 luni? marianioan marianioan am fost 2 ani in prenatal apoi am iesit in somaj acuma so terminat somaju si eu sunt gravida de 1 luna (vezi toată discuția)
Prenatal alinacr3ata alinacr3ata sunt in somaj de 4 luni si sunt insarcinata,in acest caz pot intra in prenatal?sau ma pot intoarce la firma la care am lucrat pentru a intra in prenatal? (vezi toată discuția)
Concediu prenatal Cristian100 Cristian100 Buna ziua, ma adresez dumneavoastra deoarece am nevoie de o lamurire. sotia mea este angajata in cadrul unei societati comerciale si in viitorul apropiat ... (vezi toată discuția)