avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Baza de calcul a indemnizatiei pentru concediul de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Baza de calcul a indemnizatiei pentru concediul de maternitate

buna ziua,
sunt insarcinata in 34 de saptamani si ar trebui sa intru in concediu prenatal.sunt in somaj de la data de 01.11.2010.cum mi se calculeaza concediul prenatal?cine imi elibereaza adeverinta cu stagiul de cotizare?fostul angajator ma trimite la casa de pensii,cei de la somaj la angajator.se ia in calcul si venitul obtinut la angajator?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:49, 26 Octombrie 2011
1. Daca se va desfiinta punctul de lucru inseamna ca se va desfiinta si locul de munca.
2. In acest caz va fi concediata cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si va putea beneficia de indemnizatie de somaj daca are 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni.
3. Fiind in somaj va putea beneficia de concediu de maternitate (pre si postnatal = sarcina si lauzie = 126 de zile) si de CCC pana la 2 ani.
Buna ziua,
Am si eu o intrebare: Am lucrat 13 luni la o firma, dar am avut contract pe perioada determinata si nu mi la mai prelungit, iar acum lucrez in alta parte de 1 luna, (am avut intrerupere de 3 saptamani, dar am avut venit si pe luna septembrie si acum am si pe luna octombrie) intrebarea mea este alta pot beneficia de concediu prenatal daca am ramas acum gravida? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2011
flori_florina, utilizator
1. Puteti beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) daca aveti 6 luni de cotizare la sanatate in ultimele 12 luni sau minimum o luna de cotizare (lucrata cu contract individual de munca - CIM).
2. Apoi veti putea beneficia si de CCC pana la 2 ani deoarece sunt eligibile si fractiunile de luna pentru indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de concediu prenatal daca am fost in somaj 6 luni? marianioan marianioan am fost 2 ani in prenatal apoi am iesit in somaj acuma so terminat somaju si eu sunt gravida de 1 luna (vezi toată discuția)
Prenatal alinacr3ata alinacr3ata sunt in somaj de 4 luni si sunt insarcinata,in acest caz pot intra in prenatal?sau ma pot intoarce la firma la care am lucrat pentru a intra in prenatal? (vezi toată discuția)
Concediu prenatal Cristian100 Cristian100 Buna ziua, ma adresez dumneavoastra deoarece am nevoie de o lamurire. sotia mea este angajata in cadrul unei societati comerciale si in viitorul apropiat ... (vezi toată discuția)