avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal

Buna ziua,
ma adresez dumneavoastra deoarece am nevoie de o lamurire.
sotia mea este angajata in cadrul unei societati comerciale si in viitorul apropiat urmeaza sa se mute la o alta societate.intrebarea este va beneficia de concediu prenatal la noua societate daca se va angaja?
P.S este insarcinata in cateva saptamani si care ar fi pasii daca s-ar putea!
multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:35, 2 Februarie 2015
Da, in mod normal beneficiaza.
Sotia a mentionat noului angajator ca este insarcinata?
Mentionez ca pentru a beneficia de concediul crestere copil trebuie sa aiba venituri pe ultimile 12 luni.
1. Pentru a beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) trebuie sa aiba cel putin o luna lucrata in ultimele 12 luni.

2. - Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aiba venituri din salarii, din activitati independente au agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
- Cele 12 luni eligibile nu trebuie sa fie neaparat la acelasi angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil ionutalex86 ionutalex86 Buna ziua si imi cer scuze daca deranjez! Sotia mea munceste in functia de bucatar la un hotel din Bucuresti din luna decembrie 2013 (cu acte in regula). Ea ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal dark_maria87 dark_maria87 Buna seara, va dderanjez cu o intrebare: la cat timp dupa angajare pot sa imi obtin un concediu maternal... Aceasta perioada este calculata cu tot cu lunile de ... (vezi toată discuția)
Obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului amales amales buna ziua ,va rog sa imi ziceti daca pot obtie prenatal in romania daca am muncit in germania 2 ani dar in aprilie am venit in romania in aprilie si atunci ... (vezi toată discuția)