1. Nu puteati sa fiti in prenatal 2 ani de zile.
2. Cred ca va referiti la concediul de crestere copil (CCC) pana la 2 ani.
3. Concediul de maternitate (126 de zile) este format din concediul prenatal (sarcina) si concediul postnatal (lauzie).
4. Dupa concediul de maternitate se ia CCC pana la 2 ani.
5. Dvs. veti beneficia de concediu de maternitate daca in cele 12 luni inainte de a beneficia de el aveti minimum o luna de cotizare la sanatate.
6. Perioadele in care ati fost CCC pana la 2 ani si in somaj sunt perioade cotizate la sanatate.
7. De CCC veti beneficia daca in cele 12 luni premergatoare nasterii aveti venituri impozabile obtinute din salarii, activitati independente sau activitati agricole sau perioade asimilate (somaj, concediu medical, concediu de maternitate etc.).
Buna ziua,
Am o intrebare,pt ca cei de la fortele de munca din orasul meu,nu sau sinchisit sa imi raspunda(scz limbajul).Eu am intrat acum,adik de la 23 Martie in somaj,sotia mea este insaracinata in 7 luni,eu am parte de somaj timp de 6 luni,intrebarea mea este daca pot intra in prenatal pt ca sotia mea este prea mica pt a intra.
Si inca o intrebare,contractul meu de munca a incatat pe datat de 15 Februarie, a durat aprox 2 saptamani sa imi vina actele de somaj,deoarece firma este din Bucuresti,cei de la Fortele de Munca mi`au spus ca nu pot intra in prenatal datorita faptului ca am intarziat 2 saptamani si ar venii un fel de intrerupere...asta nu am prea inteles....ast un raspuns
Multumesc anticipat
1. Dvs., ca barbat nu puteti intra in concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) deoarece nu veti naste dvs. ci sotia.
2. Cred ca va referiti la concediul pentru cresterea copilului (CCC) pana la 1-2 ani.
3. Ca tata puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC de la data nasterii copilului, deoarece mama nu beneficiaza de concediu de maternitate.
4. Veti beneficia de indemnizatie pentru CCC si daca aveti acea pauza de doua saptamani deoarece sunt permise si fractiunile de luna.
5. CCC va suspenda indemnizatia de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa terminarea CCC. Cererea pebtru CCC o faceti catre Agentia de Somaj.
6. Ce inseamna ca sotia dvs. este "prea mica" pentru a intra in CCC? Legea nu precizeaza o limita minima de varsta. Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii a fost eleva poate beneficia de indemnizatie pentru CCC.
7. Intrati pe Google si cautati OUG 111/2010 si va informati in legatura cu CCC si veti vedea daca sotia poate beneficia de CCC.
Prenatal
ContSters362639
Peste 6 luni sotia mea trebuie sa nasca,ea nu lucreaza,iar eu sunt angajat la o firma part-time (lucrez 5 ore pe zi/6zile pe saptamana),am doar o luna de ... (vezi toată discuția)