Peste 6 luni sotia mea trebuie sa nasca,ea nu lucreaza,iar eu sunt angajat la o firma part-time (lucrez 5 ore pe zi/6zile pe saptamana),am doar o luna de zile.
Intrebare: 1.Ma incadrez eligibil pentru prenatal
2. Dupa ce perioada
3. Unde sa ma adresez
De concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = prenatal si postnatal) beneficiaza numai mama deoarece ea naste )pana acum nu a nascut nici un barbat).
Sotia nu lucreaza,si din cate am inteles daca tatal copilului lucreaza ,poate face o cerere pentru prenatal (sau poate fac o confuzie )
Si ma mai refeream cand copilul se va naste eu voi avea 7 luni lucrate...trebuie sa astept un an de zile sa pot intra in prenatal ?
1. Dvs. nu ati inteles ca un barbat nu poate intra in concediu prenatal sau postnatal?
2. - Banuiesc ca vreti sa va referiti la indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an sau 2 ani.
- Pentru aceasta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (elev sau student la zi, somaj indemnizat, concedii medicale etc.).
- Deci nu conteaza daca aveti sau nu venituri dupa luna nasterii copilului.
3. Cu ce v-ati ocupat in fiecare din cele 5 luni inainte de a avea actualul loc de munca?