avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prenatal

Peste 6 luni sotia mea trebuie sa nasca,ea nu lucreaza,iar eu sunt angajat la o firma part-time (lucrez 5 ore pe zi/6zile pe saptamana),am doar o luna de zile.

Intrebare: 1.Ma incadrez eligibil pentru prenatal
2. Dupa ce perioada
3. Unde sa ma adresez

Multumesc !
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2015
ContSters362639, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:53, 23 Iunie 2015
De concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = prenatal si postnatal) beneficiaza numai mama deoarece ea naste )pana acum nu a nascut nici un barbat).
Va multumesc de raspuns !

Sotia nu lucreaza,si din cate am inteles daca tatal copilului lucreaza ,poate face o cerere pentru prenatal (sau poate fac o confuzie )
Si ma mai refeream cand copilul se va naste eu voi avea 7 luni lucrate...trebuie sa astept un an de zile sa pot intra in prenatal ?
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2015
ContSters362639, utilizator
1. Dvs. nu ati inteles ca un barbat nu poate intra in concediu prenatal sau postnatal?

2. - Banuiesc ca vreti sa va referiti la indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an sau 2 ani.

- Pentru aceasta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (elev sau student la zi, somaj indemnizat, concedii medicale etc.).

- Deci nu conteaza daca aveti sau nu venituri dupa luna nasterii copilului.

3. Cu ce v-ati ocupat in fiecare din cele 5 luni inainte de a avea actualul loc de munca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de concediu prenatal daca am fost in somaj 6 luni? marianioan marianioan am fost 2 ani in prenatal apoi am iesit in somaj acuma so terminat somaju si eu sunt gravida de 1 luna (vezi toată discuția)
Prenatal cresterea copilului picasso2310 picasso2310 BUNA ZIUA!SOTIA A NASCUT IN 27.10.2010.LA 01.11.2010 SOTIA S-A ANGAJAT LA O FIRMA IAR EU AM renuntat la serviciu pt indemnizatia DE LA STAT(600lei)INCEPAND CU ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil rox_ann07 rox_ann07 sunt in crestere copil din iunie 2011 si as mai avea de luat indemnizatie pana in iunie. Acum sunt insarcinata in 2 luni si as vrea sa stiu daca in acest caz ... (vezi toată discuția)