BUNA ZIUA!SOTIA A NASCUT IN 27.10.2010.LA 01.11.2010 SOTIA S-A ANGAJAT LA O FIRMA IAR EU AM renuntat la serviciu pt indemnizatia DE LA STAT(600lei)INCEPAND CU ACEEASI DATA.LA01.05.2011 EU VOI FACE REANGAJAREA SIVOI RENUNTA LA aceasta indemnizatie.SOTIA MEA ARE PANA ACUM 6 LUNI LUCRATE,INTREBAREA ESTE URMATOAREA:DUPA ALTE 6 LUNI LUCRATE,ATUNCI CAND FACE ANUL SOTIA V-A PUTEA SA INTRE IN PRENATAL concediu de crestere copil sau sa primeasca aceasta indemnizatie de crestere copil?MENTIONEZ CA AM PRIMIT NUMAI 6 LUNI acesti bani.VA MULTUMESC
La 3 zile de la nastere sotia dvs. s-a angajat? Poate ati scris datele eronat. Este imposibil sa fi intrat in concediu de crestere si ingrijire copil in data de 01.11 avand in vedere ca de la data nasterii trebuia sa respectati termenul de cel putin 42 de zile pentru a putea solicita acest concediu.
Daca renuntati la acest concediu de crestere si ingrijire copil nu il veti mai putea relua
Ca sa beneficieze de indemnizatia pentru CCC, sotia dvs trebuie ca , in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa aiba realizate timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit.
Daca nu este indeplinita aceasta conditie, atunci sotia nu va beneficia de indemnizatia pentru CCC.
@ lauraadriana
citez: „Daca renuntati la acest concediu de crestere si ingrijire copil nu il veti mai putea relua „
Unde este prevazut asa ceva ? ... OUG nr.145/2008 si OUG nr.111/2010 prevad contrariul.
multumesc pt raspuns.sotia s-a angajat la data de 01.11.2010 deci la 34 zile dupa nastere si eu am renuntat la serviciu si am intrat in prenatal nu in concediu pt crestere copil(600 lei).pana la data de31/04 2011 ,urmand sa fac reangajarea cu 01,05,2011.pana acum sotia are lucrate 6 luni in campul muncii.intrebare este ;daca dupa ce face anul ,adiaca dupa alte 6 luni lucrate,sotia poate beneficia de prenatal sau concediu pt crestere copil,somaj eventual.multumesc
picasso2310:
1. Dvs. ca barbat nu puteati sa fiti in concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) deoarece barbatii nu nasc.
2. Dvs. sunteti in concediu crestere copil (CCC) pana la 2 ani. Puteti suspenda oricand CCC si sa reluati activitatea la locul de munca. Veti primi lunar un stimulent de 100 lei pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.
3. Sotia dvs. nu poate intra in CCC deoarece trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aiba venituri impozabile (salariu), nu dupa nastere.
Prenatal
ContSters362639
Peste 6 luni sotia mea trebuie sa nasca,ea nu lucreaza,iar eu sunt angajat la o firma part-time (lucrez 5 ore pe zi/6zile pe saptamana),am doar o luna de ... (vezi toată discuția)
Postnatal
valentin2805
salut sunt vali si am doua intrebari:
1-am sotia insarcinata in luna a-6-a , si momentan nu mai lucreaza cum pot sa intru eu in postnatal pentru a primi ... (vezi toată discuția)