salut sunt vali si am doua intrebari:
1-am sotia insarcinata in luna a-6-a , si momentan nu mai lucreaza cum pot sa intru eu in postnatal pentru a primi indemnizatia de stat? eu lucrez in cadrul unei firme de 2ani
2- sotia se poate angaja incepand cu 1 martie ,este obligatoriu ca sa se angajeze ?
Dvs.puteti beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului de pana la 2 ani pentrui ca , din cate am inteles, ati realizat venituri impozabile in cele 12 luni anterioare nasterii copilului . Sotia se poate angaja , dar nu este obligatoriu .
:stunned: nu puteti intra in concediu postnatal..deoarece acela este pt lauzie..si inteleg ca nu nasteti dvs.:D concediul prenatal si postanatal este acel concediu medical acordat pt sarcina si lauzie, evident numai mamei.. dvs vorbiti de concediul pt cresterea copilului pana la 2 ani, care este conditionat doar de existenta unor venituri impozabile in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului..si evident, de acordul societatii unde lucrati, pt ca veti face o cerere de intrare in acest concediu..si desi pare absurd, mai sunt si angajatori care nu aproba#-o
Concediu maternal
dark_maria87
Buna seara, va dderanjez cu o intrebare: la cat timp dupa angajare pot sa imi obtin un concediu maternal... Aceasta perioada este calculata cu tot cu lunile de ... (vezi toată discuția)