avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... postnatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

postnatal

salut sunt vali si am doua intrebari:
1-am sotia insarcinata in luna a-6-a , si momentan nu mai lucreaza cum pot sa intru eu in postnatal pentru a primi indemnizatia de stat? eu lucrez in cadrul unei firme de 2ani
2- sotia se poate angaja incepand cu 1 martie ,este obligatoriu ca sa se angajeze ?
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 07:37, 1 Martie 2010
Dvs.puteti beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului de pana la 2 ani pentrui ca , din cate am inteles, ati realizat venituri impozabile in cele 12 luni anterioare nasterii copilului . Sotia se poate angaja , dar nu este obligatoriu .
:stunned: nu puteti intra in concediu postnatal..deoarece acela este pt lauzie..si inteleg ca nu nasteti dvs.:D concediul prenatal si postanatal este acel concediu medical acordat pt sarcina si lauzie, evident numai mamei.. dvs vorbiti de concediul pt cresterea copilului pana la 2 ani, care este conditionat doar de existenta unor venituri impozabile in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului..si evident, de acordul societatii unde lucrati, pt ca veti face o cerere de intrare in acest concediu..si desi pare absurd, mai sunt si angajatori care nu aproba#-o
Angajatorii sunt obligati sa acorde CCC, cei care nu aproba contravin legii (CCC este un drept) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternal dark_maria87 dark_maria87 Buna seara, va dderanjez cu o intrebare: la cat timp dupa angajare pot sa imi obtin un concediu maternal... Aceasta perioada este calculata cu tot cu lunile de ... (vezi toată discuția)
Pot sa intru in concediu crestere copil, eu tatal ? leoo leoo Buna ziua! Sunt angajat la o Asociatie de 3 ani si as vrea sa intru in Concediu crestere copil de 1 an cu 85% din salariu. Mi s-a nascut copilul pe data de ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si ccc florentinos florentinos sotia mea are 8 luni de cand e angajata si nu poate intra in concediu maternal.eu in scimb lucrez de ceva ani la o firma si as vrea sa stiu cum pot intra eu in ... (vezi toată discuția)