1. Pentru a beneficia ia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = prenatal si postnatal) trebuie sa fie salariata si sa fi lucrat cel putin o luna de zile inainte de luna in care intra in concediu de maternitate.
2. Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC), pana la varsta de 1 an sau 2 ani, trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aiba venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
3. Plata contributiilor la Casa de Pensii nu o ajuta nici la concediul de maternitate si nici la CCC.
4. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC poate sa intre el in CCC sau poate sa solicite direct (fara sa intre in CCC) stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Adica primeste salariu pentru munca depusa iar statul ii mai da 500 lei lunar.
Concediu prenatal,
zanionel
Am absovit facultatea acum 2 ani am obtinut si licenta dar nu am gasit loc de munca,acum sunt gravida in luna a 3-a ,ce as putea face atunci cand am sa nasc ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal
dan81
BUNA SEARA .AM O PENSIE DE HANDICAP GRAD 3 CU 33 LEI PE LUNA .AM SOTIA CARE TREBUIE SA NASCA ,
.POT BENEFICIA DE CONCEDIU DEMATERNITATE.? AM TOATE ASIGURARILE ... (vezi toată discuția)