avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somer reangajat - dupa cat timp pot avea din nou somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somer reangajat - dupa cat timp pot avea din nou somaj?

am fost somer si acum sant angajat la acceasi firma .Va rog sa-mi spuneti dupa cat timp angajator poate sa -ma dea in somaj din nou,sau ce perioada e obligat sa-ma tina angajat,si apoi sa ma de-a in jomaj
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:14, 8 Iunie 2010
Pentru a beneficia de o noua perioada de indemnizatie de somaj trebuie sa realizati un stagiu de cotizare de minim 12 luni inainte de depunerea cerereii.
~ Conținut șters la cerere ~
1. Puteti beneficia de indemnizatie de somaj de fiecare data cand indepliniti cele doua conditii legale:
- sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs.;
- in ultimele 24 de luni sa aveti lucrate si cotizate la somaj 12 luni (nu neaparat consecutive si nu neaparat la acelasi angajator).
2. In cazul dvs., la data concedierii dati deoparte lunile cat ati fost in somaj si trebuie sa va mai ramana minimum 12 luni lucrate si cotizate la somaj, din ultimele 24 de luni.
3. Asadar puteti sa intrati in somaj si dupa o luna daca indepliniti conditiile de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare indemnizatie somaj ciflorica ciflorica Va rog mult sa imi spuneti daca pot beneficia de somaj in cazul in care in ultimele 24 luni(in ordine cronologica) am lucrat astfel: 10luni lucrate, apoi 9luni ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj Ianuaria Ianuaria Buna ziua, Am lucrat la o firma din 26.01.2012 pana la 31.07.2014,cand am incetat activitatea conform art. 55 lit. b din CM. Mentionez ca am fost angajata ... (vezi toată discuția)
Somaj... bianchita bianchita Buna ziua In conditiile in care sunt angajata pe perioada determinata,pentru a beneficia de somaj cu ce articol si litera trebuie sa imi fie desfacut ... (vezi toată discuția)