am fost somer si acum sant angajat la acceasi firma .Va rog sa-mi spuneti dupa cat timp angajator poate sa -ma dea in somaj din nou,sau ce perioada e obligat sa-ma tina angajat,si apoi sa ma de-a in jomaj
Pentru a beneficia de o noua perioada de indemnizatie de somaj trebuie sa realizati un stagiu de cotizare de minim 12 luni inainte de depunerea cerereii.
1. Puteti beneficia de indemnizatie de somaj de fiecare data cand indepliniti cele doua conditii legale:
- sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs.;
- in ultimele 24 de luni sa aveti lucrate si cotizate la somaj 12 luni (nu neaparat consecutive si nu neaparat la acelasi angajator).
2. In cazul dvs., la data concedierii dati deoparte lunile cat ati fost in somaj si trebuie sa va mai ramana minimum 12 luni lucrate si cotizate la somaj, din ultimele 24 de luni.
3. Asadar puteti sa intrati in somaj si dupa o luna daca indepliniti conditiile de mai sus.
Somaj
teodora44
inprezent sunt somer si mai am somaj pana in decembrie recent am gasit un loc de munca dar nu stiu daca o sa fie pe mai mult timp am auzit ca firma respectiva ... (vezi toată discuția)