avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

inprezent sunt somer si mai am somaj pana in decembrie recent am gasit un loc de munca dar nu stiu daca o sa fie pe mai mult timp am auzit ca firma respectiva nu merge prea bine, intrebare daca se unchide la cat timp de la angajare dupa plecarea din somaj primesti iar somaj
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:57, 4 Octombrie 2010
1. Beneficiati de indemnizatie de somaj de fiecare data cand indepliniti cele doua conditii legale:
- incetarea CIM din motive neimputabile dvs.:
- in ultimele 24 de luni sa aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
3. Perioadele in care ati fost in somaj nu sunt stagii de cotizare la somaj. Adica daca in cele 24 de luni ati avut si somaj scadeti lunile de somaj si trebuie sa va ramana minim 12 luni lucrate si cotizaqte la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de somaj mariadiana mariadiana Mai pot sa beneficiez de indemnizatie de somaj daca dupa 9 luni de somaj mai lucrez o luna sau doua luni tinand cont ca legea prevede ca in decursul de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Daca demisionezi, poti sa intri in somaj? NONIE NONIE Daca o persoana dupa ce a lucrat 9 luni de zile cu carte de munca si isi da demisia, are voie sa intre in somaj?Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Somer reangajat - dupa cat timp pot avea din nou somaj? abaza.codrut abaza.codrut am fost somer si acum sant angajat la acceasi firma .Va rog sa-mi spuneti dupa cat timp angajator poate sa -ma dea in somaj din nou,sau ce perioada e obligat ... (vezi toată discuția)