avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... depunere dosar somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

depunere dosar somaj

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in clarificarea unor aspecte legate de continutul si de depunerea unui dosar pentru somaj. Va explic situatia: in data de 6 aprilie mi-a expirat termenul de preaviz de 20 zile urmand ca pe data de 7 aprilie sa mi se inchida cartea de munca. Am vorbit cu persoana de contact de la departamentul resurse umane (din sediu central Bucuresti, eu am fost angajata a unei agentii) si mi-a comunicat ca va inregistra decizia de concediere zilele urmatoare si ca va ajunge la mine pana la sfarsitul lunii dar ca adeverinta cu stagiul de cotizare si cartea de munca imi vor fi inmanate abia in luna mai dupa plata salariului compensatoriu (pe 5 mai) si dupa depunerea declaratiilor aferente lunii aprilie care din cate stiu eu se face pe 25 mai. Eu stiu ca dosarul trebuie depus in termen de 30 zile de la concediere (adica pana pe 7 mai) pentru a beneficia de somaj si de continuitate. Cum trebuie sa procedez?Nu exista nici o alternativa de a beneficia mai repede de acea adeverinta si de cartea de munca pentru a-mi depune dosarul?

Multumesc foarte mult pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:43, 8 Aprilie 2010
1. Adeverinta se poate face fara a trece in ea luna aprilie (atat cat este din ea) ci sa fie trecute lunile aprilie 2009-martie 2010.
2. Astfel se rezolva problema mai repede.
3. Eliberarea carnetului de munca nu are nici o legatura cu plata salariului.
4. Discutati cu cei de la resurse umane sa fie mai "umani" si sa nu mai puna tot felul de motive pentru a intarzia eliberarea documentelor.
5. Puteti sa interveniti si la ITM sa va ajute.
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj nico123 nico123 Buna ziua, sunt intr-o situatie complicata, am intrebat diverse persoane si fiecare imi spune altceva, in legatura cu somajul. Am primit decizia de incetare ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare elena1187 elena1187 Buna seara , As dorii daca se poate sa mi raspundeti la niste intrebari.Firma la care lucrez face parte dintr-o companie internationala cu foarte multe ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu mi-a inmanat actele necesare pentru somaj, cum pot rezolva aceasta situatie? maria1503 maria1503 am lucrat intr-o banca pana in data de 14.10.2011 cand s-au inchis agentii si noi am fost dati in somaj, dar nici pana la aceasta data nu am primit actele ... (vezi toată discuția)