postul meu sa restructurat ,am decizie interna date de firma,dar nu am nota de lichidare luata si nici ultimele salarii ridicate. ce sa fac ca sa mi intocmesc dosarul de somaj
Firma trebuie sa va intocmeasca o adeverinta de somaj tip in care va inscrie veniturile brute realizate de dvs in ultimele 12 luni.
Trebuie sa va dea o decizie de incetare si carnetul de munca inchis si vizat de ITM.
Aceste acte, impreuna cu alte cateva vor face parte din dosarul de somaj.
Pentru intocmirea dosarului aveti nevoie de urmatoarele :
- Adeverinta de la ultima unitate la care a lucrat
- Adeverinta medicala cu specificatia apt de munca sau eventuale restrictii medicale
- Adeverinta eliberata de administratia financiara
- Act de identitate original si copie
- Carnet de munca original si copie
- Acte studii si calificare original si copie
- Certificat de nastere original si copie
- Certificat de casatorie sau dupa caz hotarare de divort/ certificat de deces(sot/sotie) - original si copie
- Dosar cu sina
Daca depuneti dosarul in termen de 30 de zile de data concedierii veti intra in drepturi cu data concedierii. Puteti depune dosarul si mai tarziu de cele 30 de zile si veti intra in drepturi cu data inregistrarii. Dreptul de inregistrare la somaj este in interiorul a 12 luni de la data concedierii.
Pentru dosarul de somaj aveti nevoie de urmatoarele acte:
1. adeverinta de la angajator cu stagiul de cotizare pe ultimele 12 luni
1.adeverinta medicala din care sa reiasa ca sunteti apta de munca sau aveti anumite restrictii medicale;
2.adeverinta eliberata de catre Administratia Finantelor Publice din care sa rezulte ca nu sunteti privatizata si nu realizati venituri;
3.carnetul de munca;
4.buletinul / cartea de identitate;
5.acte de studii / calificare.
formularul de adeverinta-tip pentru somaj il puteti lua de la AJOFM si il duceti la firma pentru a vi se completa. Intrebati totodata cand vi sepoate elibera carnetul de munca, pentru cafara el nu puteti depunedosarul la somaj
Somaj
nico123
Buna ziua,
sunt intr-o situatie complicata, am intrebat diverse persoane si fiecare imi spune altceva, in legatura cu somajul.
Am primit decizia de incetare ... (vezi toată discuția)