avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Activitate oliana

Activitate oliana

Multumesc mult,
O zi frumoasa va doresc!
Cred ca n-am fost bine inteleasa . Se cer veniturile pe luna septembrie, ori daca somajul este pe luna august, iar salariul l-am primit pe luna august ,deci in 20 august, la lichidare, cu tot respectul ...... toate astea le considerati venituri pe luna septembrie?
Buna ziua,
Incepand cu data de 20 august 2012 am intrat in somaj, stabilindu-se ca indemnizatia de somaj sa fie in suma de 500 Ron.
In 19 septembrie mi-au intrat in cont doar 194 lei (banuiesc ca este vorba de plata ultimelor zilelor ramase din august), reprezentand de fapt venitul net pe luna septembrie. In cererea si declaratia pe proprie raspundere pentru acordarea ajutorului pentru incalzire am trecut suma de 500 lei, pentru ca m-am gandit , ca in cazul unei anchete se va constata ca venitul meu net in fiecare luna va fi 500 lei., desi in cerere se completeaza venitul pe luna anterioara cererii Cum ar fi trebuit de fapt , sa scriu ? Cei de la Primarie mi-au spus sa astept pana imi intra in cont urmatorii bani, asta fiiind in 20 octombrie, dar din extrasul de cont al bancii nu reiese ca este venitul pe luna septembrie, ci pe octombrie. Va rog sa ma lamuriti in aceasta privinta.

Multumesc anticipat pentru raspuns.
daca o persoana juridica emite in aceeasi zi doua facturi catre o alta persoana juridica, una de 3000 lei iar alta de 3500 , poate incasa cu 2 chitante in aceeasi zi
respectiv o chitanta cu suma de 3000 lei si alta chitanta cu suma de 3500 lei?
Discuție sponsorizare
va rog sa ma ajutati,- cifrele sunt orientative pentru a fi mai usor de calculat

In data de 30 dec.2010 am facut o sponsorizare in numerar unei echipe de fotbal in suma de 50 lei, avand contract de sponsorizare incheiat in decembrie 2010
Cifra de afaceri pe intreg anul 2010 este de 20.000 lei iar profitul aferent anului 2010 este de 5000 lei.
Cifra de afaceri aferent tr. IV anul 2010 este de 5000 lei iar profitul aferent tr. IV 200 lei
Va rog sa ma ajutati cu un calcul al deductibilitatii acestor cheltuieli de sponsorizare, si suma cat se scade din impozitul pe profit la data de 31.12.2010 nu inteleg"Nu se iau în calcul pentru încadrarea în aceste plafoane sponsorizările, acţiunile de mecenat sau alte acţiuni prevăzute prin legi, acordate în numerar"

va multumesc

Răspuns la discuția cheltuieli sponsorizare
Va rog daca ma poate ajuta cineva
Da am incheiat contract de sponsorizare in luna decembrie 2010
Răspuns la discuția cheltuieli sponsorizare
da am incheiat contract de sponsorizare in momentul
In data de 30 dec.2010 am facut o sponsorizare in numerar unei echipe de fotbal in suma de 50 lei.
Cifra de afaceri pe intreg anul 2010 este de 20.000 lei iar profitul aferent anului 2010 este de 5000 lei.
Cifra de afaceri aferent tr. IV anul 2010 este de 5000 lei iar profitul aferent tr. IV 200 lei
Va rog sa ma ajutati cu un calcul al deductibilitatii acestor cheltuieli de sponsorizare, nu inteleg"Nu se iau în calcul pentru încadrarea în aceste plafoane sponsorizările, acţiunile de mecenat sau alte acţiuni prevăzute prin legi, acordate în numerar"

va multumesc
Daca am facut o sponsorizare in luna octombrie 2010, am calculat deductibilitatea cheltuielilor la cifra de afaceri si profitul cumulat pe anul 2010, acum ne trezim ca acea cheltuiala cu sponsorizarea e deductibila numai cifrei de afaceri si profitului aferent tr. IV, desi eu am facut sponsorizarea inainte de aparitia legii cu impartirea anului fiscal. Mentionez ca pe cele 3 trimestre am platit impozit pe profit nu impozit minim. Ce parere aveti?
multumesc
buna ziua,
o firma cu domeniul de activitate alimentar vrea sa intre pe piata germana.
Se duc mostre de produse pe baza avizului de expeditie. Pe baza acestor avize pot inregistra cheltuiala de protocol? sau reclama publicitate? TVA se inregistreaza numai la valoarea ce depaseste limitele legale?
multumesc