avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... venituri totale in luna anterioara in cererea pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

venituri totale in luna anterioara in cererea pentru ajutor de incalzire locuinta

Buna ziua,
Incepand cu data de 20 august 2012 am intrat in somaj, stabilindu-se ca indemnizatia de somaj sa fie in suma de 500 Ron.
In 19 septembrie mi-au intrat in cont doar 194 lei (banuiesc ca este vorba de plata ultimelor zilelor ramase din august), reprezentand de fapt venitul net pe luna septembrie. In cererea si declaratia pe proprie raspundere pentru acordarea ajutorului pentru incalzire am trecut suma de 500 lei, pentru ca m-am gandit , ca in cazul unei anchete se va constata ca venitul meu net in fiecare luna va fi 500 lei., desi in cerere se completeaza venitul pe luna anterioara cererii Cum ar fi trebuit de fapt , sa scriu ? Cei de la Primarie mi-au spus sa astept pana imi intra in cont urmatorii bani, asta fiiind in 20 octombrie, dar din extrasul de cont al bancii nu reiese ca este venitul pe luna septembrie, ci pe octombrie. Va rog sa ma lamuriti in aceasta privinta.

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: oliana , utilizator 15:44, 19 Octombrie 2012
In general, toata lumea stie ca salariile pentru luna curenta se platesc luna viitoare ... asadar, plata salariului pe luna septembrie este efectuata in luna octombrie.
1. Si indemnizatia de somaj se plateste tot asa: in luna curenta pentru luna precedenta.

2. In cererea pentru ajutor de incalzire treceti veniturile pe luna august care sunt formate din salariul pe o parte din luna si indemnizatia de somaj pe cealalta parte din luna.
Cred ca n-am fost bine inteleasa . Se cer veniturile pe luna septembrie, ori daca somajul este pe luna august, iar salariul l-am primit pe luna august ,deci in 20 august, la lichidare, cu tot respectul ...... toate astea le considerati venituri pe luna septembrie?
1. Venitul dvs. din luna septembrie este format di drepturile care vi se cuveneau pe luna august.

2. Adica drepturile pe luna august sunt incasate de dvs. in luna septembrie si formeaza veniturile dvs. din luna septembrie (luna in care le-ati incasat).
Multumesc mult,
O zi frumoasa va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor social ROX333 ROX333 buna ziua, suntem o familie tanara cu un copil de 3 ani, in ultimul an sotul a fost in somaj (firma falimentara) din care mai are doar 1 luna, eu nu am nici ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical clodete clodete Buna ziua, In perioada aprilie-septembrie 2013 am fost in somaj 9ultima luna cand am primit somajul fiind luna noiembrie,pentru ca se da cu o luna in urma),in ... (vezi toată discuția)
Calcul venit provenit din dobanzi miara miara Va rog frumos sa ma lamuriti cum se calculeaza venitul provenit din dobanzile bancare. Am avut un depozit bancar pe care l-am lichidat la jumatatea anului ... (vezi toată discuția)