avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Deductibilitate sponsorizare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Deductibilitate sponsorizare

Daca am facut o sponsorizare in luna octombrie 2010, am calculat deductibilitatea cheltuielilor la cifra de afaceri si profitul cumulat pe anul 2010, acum ne trezim ca acea cheltuiala cu sponsorizarea e deductibila numai cifrei de afaceri si profitului aferent tr. IV, desi eu am facut sponsorizarea inainte de aparitia legii cu impartirea anului fiscal. Mentionez ca pe cele 3 trimestre am platit impozit pe profit nu impozit minim. Ce parere aveti?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 07:12, 23 Ianuarie 2011
(14) În sensul art. 128 alin. (8) lit. f) din Codul fiscal:
a) bunurile acordate gratuit în cadrul acţiunilor de protocol nu sunt considerate livrări de bunuri dacă valoarea totală a bunurilor acordate gratuit în cursul unui an calendaristic este sub plafonul în care aceste cheltuieli sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, astfel cum este stabilit la titlul II din Codul fiscal. Aceleaşi prevederi se aplică şi în cazul microîntreprinderilor;
....
(15) Încadrarea în plafoanele prevăzute la alin. (14) lit. a) şi b) se determină pe baza datelor raportate prin situaţiile financiare anuale. Nu se iau în calcul pentru încadrarea în aceste plafoane sponsorizările, acţiunile de mecenat sau alte acţiuni prevăzute prin legi, acordate în numerar, precum şi bunurile pentru care taxa nu a fost dedusă. Depăşirea plafoanelor constituie livrare de bunuri cu plată şi se colectează taxa, dacă s-a exercitat dreptul de deducere a taxei aferente achiziţiilor care depăşesc plafoanele. Taxa colectată aferentă depăşirii se calculează şi se include în decontul întocmit pentru perioada fiscală în care persoana impozabilă a depus sau trebuie să depună situaţiile financiare anuale, respectiv în anul următor celui în care au fost efectuate cheltuielile.

Asta inseamna ca nedeductibilele pentru depasirea plafoanelor diverse se calculeaza la 31decembrie, pentru anul intreg!

Ultima modificare: Duminică, 23 Ianuarie 2011
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie sau sponsorizare rat maria rat maria in cazul in care o persoana juridica face o donatie ,(catre o gradinita ) din punct de vedere fiscal ,toata cheltuiala efectuata este nedeductibila sau are ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de protocol in favoarea asociatilor contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema In cursul anului 2011 si 2012 s-au efectuat diverse cheltuieli(s-au cumparat alimente,bauturi,haine) ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli protocol iuli-ana iuli-ana patronul vrea ca fiecare angajat sa poata bea o cafea si apa minerala in fiecare zi, cheltuielile le voi inregistra pe protocol 2 % , e corect. (vezi toată discuția)