avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Activitate C.Daniela

Activitate C.Daniela

Buna ziua,
Am o prietena care este insarcinata in trei luni si are urmatoarea problema. In noiembrie ii expira perioada de somaj si nu stie daca isi va gasi vreun serviciu data fiind situatia ei. Apare intrebarea majora..poate beneficia de indemnizatie crestere copil si ce suma?
Multumesc!
Răspuns la discuția Despre divort
Am inteles si va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Despre divort
Am inteles, dar faptul ca el a declarat ca nu au rezultat copii in timpul acestei casatorii, ii poate afecta in vreun fel pe copii?
Răspuns la discuția Despre divort
Multumesc pentru promptitudine,
Copii sunt majori, cat priveste finalizarea divortului, cred ca a fost undeva in 2011( eu abia acum am aflat).
Discuție Despre divort
Buna seara,
Am sa va relatez pe scurt situatia: prietena mea a fost casatorita timp de 15 ani ( cu aproximatie ), casatorie din care a rezultat doi copii. Anii au trecut, el paraste locuinta conjugala si pleaca in strainatate definitiv. Dupa un timp doreste sa divorteze de prietena mea, isi angajeaza un avocat pe care il deleaga in a face toate demersurile de divort. Pentru ca prietena mea nu era in tara la momentul respectiv, ea nu se prezinta si se pronunta hotararea de divort. Pana aici nimic grav, numai ca in hotararea care a primit-o acasa scrie negru pe alb ca din acea casatorie nu a rezultat nici un copil si ca separarea a fost de comun acord si ca nu sunt bunuri de impartit. Intrebarile mele sunt: cu acesti doi copii cum ramane?
chiar nu verifica nimeni cele declarate de un avocat?, vor fi afectati legal in timp acesti copii?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie...in decembrie 2010 am fost concediata pe motiv ca se restrange activitatea, concediere care s-a facut in baza art 65, alin 1 pentru a avea dreptul la somaj. La data cand trebuia sa merg la societate pentru ridicarea drepturilor banesti acestia au refuzat sa imi dea salariile cuvenite, si toate documentele care trebuiau eliberate. Mi s-a comunicat ca nu vor sa imi platesca si ca nu am decat sa ii dau in judecata. Am facut inaintarea in instanta, iar termenul este la sfarsitul acestui an. Intrebarea mea este daca la finalizarea procesului, in eventualitatea in care nu imi voi gasi un serviciu, mai pot beneficia de ajutorul de somaj?
Multumesc,
Răspuns la discuția Dreptul de a beneficia de somaj
Multumesc pentru sfat...o sa revin cu detalii.
Răspuns la discuția Dreptul de a beneficia de somaj
As mai avea o intrebare..daca intre timp imi va trimite prin posta decizia, sa merg sa ridic plicul?...daca in plic mai sunt si hartii cum ca mi-am primit drepturile salariale...semnarea de primire a plicului pe ei ii disculpa de orice responsabilitate. Spun asta pentru ca nu am incredere in fostii angajatori.

Multumesc..
Răspuns la discuția Dreptul de a beneficia de somaj
Ideea este ca eu nu am mai asteptat raspunsul ITM-lui si am dat firma in judecata, pentru ca din spusele lor nu ii poate obliga sa-mi faca plata salariilor ci doar sa constate,lucru care s-a si intamplat. Nu mai vorbesc de faptul ca eu le-am furnizat date exacte ca se munceste sambata si ca pot fi gasiti oameni acolo, au fost intr-o zi de sambata, au gasit mai multe persoane prezente la lucru si nu s-a luat nici o masura. In cocluzie nu am incredere in aceste institutii ale statului care fac intelegeri cu angajatorii si se fac ca nu vad anumite lucruri.
Intrebarea mea era daca la terminarea litigiului de munca mai pot beneficia de ajutorul de somaj ( doar daca nu imi voi gasii un serviciu pana atunci).

Multumesc
Răspuns la discuția Dreptul de a beneficia de somaj
Am facut reclamatie, au constat ca trebuia sa-mi dea drepturile si atat. Ei nu pot obliga angajatorul sa faca plata.