avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dreptul de a beneficia de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dreptul de a beneficia de somaj

Buna seara,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie...In decembrie 2010 am fost concediata cu art 65, alin 1, articol ce imi da dreptul la somaj. Dupa expirarea perioadei de preaviz, angajatorul a refuzat plata drepturilor care mi se cuveneau inclusiv decizia de incetare si cartea de munca. In situatia data i-am actionat in instanta iar termenul este tocmai in noiembrie 2011. In situatia data mai pot beneficia de somaj dupa terminarea procesului?, asta in situatia in care nu imi voi gasi un servici pana atunci?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: C.Daniela , utilizator 16:06, 19 Februarie 2011
De ce nu incercati cu o reclamatie la ITM?
Am facut reclamatie, au constat ca trebuia sa-mi dea drepturile si atat. Ei nu pot obliga angajatorul sa faca plata.
ITM da masuri de indeplinire a unor obligatii, printre care si plata drepturilor de natura salariala. Daca Angajatorul nu duce la indeplinire aceste obligatii este sanctionat contraventional cu amenda. Puteti solicita o copie dupa decizia de incetare la ITM.
ITM-ul nu mai elibereaza copii de pe actele depuse de angajatori , din luna mai 2010 exista un Ordin al ministrului muncii in acest sens... iar dupa 01.01.2011 nu se mai depun acte la ITM.
Ideea este ca eu nu am mai asteptat raspunsul ITM-lui si am dat firma in judecata, pentru ca din spusele lor nu ii poate obliga sa-mi faca plata salariilor ci doar sa constate,lucru care s-a si intamplat. Nu mai vorbesc de faptul ca eu le-am furnizat date exacte ca se munceste sambata si ca pot fi gasiti oameni acolo, au fost intr-o zi de sambata, au gasit mai multe persoane prezente la lucru si nu s-a luat nici o masura. In cocluzie nu am incredere in aceste institutii ale statului care fac intelegeri cu angajatorii si se fac ca nu vad anumite lucruri.
Intrebarea mea era daca la terminarea litigiului de munca mai pot beneficia de ajutorul de somaj ( doar daca nu imi voi gasii un serviciu pana atunci).

Multumesc

Alte discuții în legătură

Preaviz Lary_13 Lary_13 Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim bgdan bgdan Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea problema: - pana ieri am lucrat la un depozit de medicamente din provincie, firma avand sediul la ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale si decizie incheere cim ( pana la d-zeu te mananca sfintii?) leonora leonora Buna seara Va rog sa scuzatii insistenta dar nu stiu cum mai pot proceda sau ce mai pot face. Ultima zi de preaviz a fost pe 12.0ct.incheiat cu ... (vezi toată discuția)