Vă mulțumesc pentru răspuns. Apartamentul este bun comun, dobândit de socrii mei împreună, în timpul căsniciei. Soția nu a fost înfiată de socrul meu, deci procentele - pe care le cunoșteam de altfel - sunt cele pe care le-ați spus. Noi vrem să cumpărăm procentul care li se cuvine doar pentru a putea locui soacra mea mai departe în apartamentul in care locuiește de aproape 40 de ani. Problema este că ei nu vor să accepte ceea ce le-am oferit, ci revendică strict prețul recomandat de evaluator, de 980 lei/mp. plus părțile din suma din cont (inclusiv ultima pensie) și din contravaloarea mașinii. Oferta noastră în negociere era la 910 euro/mp.
Sunt în condițiile astea șanse că în justiție să obțină mai mult decât ceea ce le-am oferit noi (menționez că nici nu suntem parte în succesiune, doar îmi ajut soacra să poată locui mai departe în apartament) lăsând la o parte cheltuielile din justiție care sunt mai mari ? Cui se atribuie aceste cheltuieli cu succesiunea în justiție ? Cine se consideră în acest caz că nu acceptă succesiunea, ei că nu acceptă oferta făcută sau soacra mea care nu acceptă să cumpere procentul la prețul recomandat de evaluator, mai exact la prețul pieței în acest moment ? Mulțumesc mult încă odată !
Bună ziua,
Avem o situație delicată, și anume : socrul meu a decedat în urmă cu o lună, la succesiune participă soacra mea, soția sa, și cei doi copii ai socrului dintr-o căsnicie anterioară. Datorită faptului că copii lui își vor acum partea care li se cuvine in urma partajului suntem nevoiți eu și soția mea care este doar fata soției defunctului (tatăl natural al soției fiind decedat de 40 de ani) să le dăm noi ceea ce li se cuvine succesorilor cu scopul de a putea locui soacra mea mai departe în apartament in care de altfel locuiește de mai bine de 30 de ani. Din păcate ei nu vor să accepte oferta pe care le-am făcut-o pentru bunurile care fac obiectul masei succesorale : un apartament de 2 cam, de 50 mp, situat în Sibiu, în zona periferică, vechi de peste 50 de ani, semidecomandat, la etajul 4 din 4, o mașină Opel Astra 2005, respectiv o sumă modica de bani aflată pe un cont pe care primea socrul meu pensia, și anume 3200 de lei intrați retroactiv ca urmare a recalculării pensiei pe lunile anterioare decesului. Le-am oferit 17000 de euro pe apartament plus ceea ce li se cuvine de pe cont și de la mașină în urma vânzării. Ei acceptă cei 17000 și ceea ce li se cuvine de pe cont doar dacă le dăm cheile mașinii.
Întrebare : în cazul în care se ajunge la succesiune în justiție, dacă pe durata procesului soacra mea, care fiind în vârstă de aproape 75 de ani și cu o stare de sănătate și un psihic nu tocmai bune, decedează cum va fi atribuită masa succesorală între copii socrului și soția mea care e doar fata soacrei mele ?
Menționez că pe parcursul timpului doar noi i-am ajutat pe socrii mei, și anume :
- o dacia cadou
- centrala termică în apartament din economia făcută pe o perioadă de 5 luni in care au stat pe cheltuiala noastră la noi in germania timp în care și-au economisit pensiile intrate pe cont în România (6 - 7 sute de euro lunar)
- opelul Astra cumpărat parțial din economia făcută în aceleași condiții în alte două luni in care au fost la noi în Germania (perioadă în care i-am dus și într-un sejur la Adriatica în care au vizitat inclusiv Veneția).
- toate televizoarele color pe care le-au avut sau le mai au în casă sunt primite cadou (inclusiv unul nou de 55 de inci pe care nu am mai apucat să îl dau și care e in cutie la noi in casă).
De asemenea de menționat că soacra mea este la limita nervilor ei exercitând o presiune de psihică constantă asupra dânsei (au amenințat-o că o dă afară din apartament, că sigilează o cameră, că îi va bagă pe cineva în gazdă, că o să-i ia dobânda la banii care li se cuvin samd).
Menționez că prețul de vânzare recomandat de evaluator (care este rudă cu soția unuia dintre frați și care, cu toate astea i-a spus soacrei mele că regretă că a acceptat să facă evaluarea, mai mult, fiind rude nu i-a luat bani cumnatului meu dar care cu toate astea i-a cerut atât soacrei cât și fratelui său bani pentru evaluare câte 85 de lei, anume câte 1/3 din presupusul preț al evaluării simple - no comment) este de 49200 de euro.
Vă mulțumesc anticipat din suflet pentru răspuns și pentru sugestii de orice natură. Problema e cu atât mai gravă cu cât noi urmează să plecăm în trei zile înapoi în Germania, soacra mea rămânând singură la îndemâna copiilor lui !
Nu vreau sa fiu dur, insa relatia n-are cum sa aiba viitor atata vreme cat la varsta lui - biologic - ar putea sa-ti fie bunic ! Probabil ca inca nu se vede, insa crede-ma ca nu vei avea mult de asteptat ! El n-are nimic de pierdut in schimb pe tine te sacrifica pentru propria lui placere bolnava. Nu-l intereseaza viitorul tau, pentru el conteaza doar prezentul lui. Nu mult va mai trece pana cand el va fi o epava iar tu, in loc sa fi sotia alaturi de barbatul cu care sa lupti pentru o viata mai buna vei fi tanara alaturi de mosul neputincios pe care trebuie sa-l ajuti sa nu-si faca nevoile-n nadragi ! Vei face aceste lucruri pentru el, cel care ti-a furat frumusetea si neprihanirea varstei pentru propria sa placere ( daca-mi spui ca nu ia placut minti ! ) in loc sa o faci pentru parintii tai, cei care realmente te-au facut, crescut, hranit si imbracat, cei care, pe langa ca realmente merita ajutorul tau este si obligatia ta morala sa-l acorzi ? Ce face acest individ este doar sa profite de naivitatea ta avand pana si nesimtirea sa apara in fata parintilor tai ! Mai mare pedeapsa pentru parinti nici ca ar putea fi !
Viata este ca un munte : pana la o varsta urci pana la apogeu, apoi incepi sa cobori, putin cate putin, cu grija sa nu aluneci pe panta la vale. Crede-ma pe cuvant, tu mai ai mult de urcat pana sa ajungi in varf, el o apuca acusi la vale. Nu va fi pentru tine decat o povara, pe ce trece timpul din ce in ce mai greu de suportat. Se va agata de tine ca de ultima lui speranta si va face tot ce este dumnezeieste posibil sa te tina ancorata de el. Asta face de fapt si acum ! Oare ce ai facut sa meriti destinul asta mizer ... oare ce a facut magarul asta de a reusit sa-ti suceasca capul in asa hal de ati ajuns atat de departe intr--un paradox in care cea mai mare parte din viitorul la care ai avea dreptul este trecut deja ?!
De ce nu sa rezumat doar la avea o relatie cu tine incercand apoi, spre binele tau sa-ti deschida ochii indreptandu-te pe calea pe care fireste ar fi trebuit sa o urmezi : sa traiesti viata reala pe care o meriti, nu sa alergi dupa o naluca !
dragos_m_olteanu
Reiau raspunsurile din zece pagini anterioare ? Nu, evident ! Sintetic, poate extrage calea care o are de urmat pentru a dribla aspectul penal al cauzei, insa de achitarea datoriei plus penalitatile la zi nimeni de pe acest forum, nici un judecator si nici o lege nu il va absolvi ! Sunt cazuri si situatii cu adevarat dramatice, insa cu un comportament onest, corect se pot media la timpul potrivit . Insa pentru toti cei care citesc aceste randuri, pentru a nu ajunge in aceasta situatie, sa citeasca cu mare atentie un contract, oricare ar fi el, inainte de al semna, si daca nu intelege mare lucru, sa ceara atunci consiliere, ca mai apoi, odata semnat e tardiv sa dea din colt in colt cautand in disperare sprijin . Si mai presus de toate sa-si evalueze situatia si pozitia in raport cu ceea ce intentioneaza sa faca, caci fiecare stie bine in raport cu posibilitatile sale cat este de apreciat la locul de munca, cat este de indispensabil saui ce sanse are ca mai devreme sau mai tarziu sa ramana pe drumuri, devenind astfel insolvabil in fata bancii / creditorilor, de care fuge apoi de mama focului ( ... )
... si un raspuns direct : sa-si angajeze un avocat bun ( i-as fi recomandat unul potrivit pentru el ca si caracter, insa temporar e in pauza mare la Braila, dupa o tentativa similara de a se da la fundul ... Africii ) daca vrea sa mai salveze ceva in al treisprezecelea ceas ... altfel, nici o sansa !
... sau poate una, ca suntem in postul mare : sa se spovedeasca !
In lipsa unor date concrete toata agitatia de aici e sterila ! In ceea ce priveste comportamentul lui crazynet644, este execrabil si condamnabil ( formal nu penal ) in raport cu datele pe care le-a furnizat. Nu se se judeca aici sistemul bancar care are inca nevoie de o corectie serioasa, nici nu se sustine o teorie a conspiratiei in care bancile sunt institutii ale diavolului, cum nici nu ar trebui sa ne expunem frustrarile noastre in raport cu aceasta institutie . crazynet644 este oare victima a propriilor actiuni sau al comportamentului " incorect si inuman " al bancii in relatia cu el ?
Eu personal am deschis un subiect in forum, legat de un amic care este in proces cu o banca fiind executat de catre aceasta datorita unei terte persoane pe care a girat-o. Se judeca de peste un an, a cheltuit o caruta de bani in conditiile in care este reprezentat de catre o cumnata avocata, a si castigat in ultima infatisare ... ; punctual comportamentul bancii a fost intradevar condamnabil, nu intru aici in detalii, insa toate acestea nu i s-ar fi intamplat daca nu exista un alt " crazynet644 " care intre timp si-a trecut toate proprietatile obtinute prin credite nerambursate ( nu nerambursabile ) pe numele fetei majore, casa magazin, firma, teren etc, lucreaza fara contract de munca, in relatia cu bancile fiind insolvabilii. El a reusit nenorocind pe altii in jurul lui, cate unul ( vezi cazul de fata ) mai pica, si atunci se gasesc altii o suta sa-l sustina si sa puna banaca la " colt " aratand cu degetul comportamentul nesimtit si inuman al acesteia de a incerca sa-si recupereze ceea ce - comform contractului semnat in sau in necunostinta de cauza de catre victima ( ? ) - de drept. Restul dupa cum mai spuneam sunt povesti ...
macovei2000 a scris:
la sfarsit este suficient sa dovedeasca ca este nevinovat, (are prezumtia de nevinovatie, chiar si vinovat fiind), neputand fii acuzat de ceva ce nu a facut.
insa restituirea banilor sunt problema principala...daca el a restituit o parte din ei...pare a fi de buna credinta.
Dumnezeule, mare mila ta ...
Ia credit in 2007; plateste cateva rate, dupa care intrerupe; se muta de la domiciliul din cartea de identitate fara sa anunte banca ( si de presupus ca si fara sa isi faca mutatie, altfel ar fi fost depistat de mult ); nu este de gasit la telefoanele pe care le-a specificat in contractul de credit ( este prima actiune a bancii in demersul de a contacta rau-platnicii ); in 2008 se formuleaza deja o plangere la politie; dupa patru ani in care nu achita si nici nu ia legatura cu banca in acest sens este in cele din urma gasit cu ajutorul politiei; iar unii inca il banuiesc de buna credinta !
... da multi se ascund la umbra ei !
liviu f
Felicitari ! Acelasi lucru i l-am transmis si eu intr-un post anterior, insa mai elevat.
Tarzan2012
Daca citesti cu atentie in postul de start este scris clar : " in speta fiind un dosar din 2008 cu o plangere penala din partea bancii respective sub acuzatia ca am luat credit de la ei cu acte false " ; deci banca formuleaza plangerea penala
atunci, si nu dupa patru ani cum se sustine in mod repetat eronat printre posturile anterioare.
Plangerea penala vine ca urmare a faptului ca persoana imprumutata nu a fost gasita la adresa mentionata in contract. Insa ... nu este primul demers al unei banci sa caute o persoana acasa, aceasta incearca sa ia legatura telefonic cu persoana in cauza, si doar daca nu reuseste in mod repetat, face acest pas. Daca cu toate datele furnizate bancii aceasta nu reuseste sa contacteze persoana imprumutata, devine evidenta tentativa de fraudare sau cel putin de sustragere voita de la plata datoriei. Urmeaza firesc plangerea penala in 2008, nu dupa patru ani !
Eu unul nu mi-as face probleme d.p.d.v. penal. Demersul a fost facut doar cu scopul de a se da de urma persoanei in cauza. Banca isi va retrage plangerea, insa va continua cu siguranta demersurile intru recuperarea intr-un fel sau altul a prejudiciului. Eu unul as cauta o cale de reconciliere a relatiei cu banca incercand o reesalonare a datoriei.
Citeste mai mult:
www.avocatnet.ro/content/for...
BIGHY a scris:
Ce principiali sunteti unii dintre voi.Si daca omul nu mai are de unde sa plateasca?Daca a avut o problema sau pur si simplu nu mai are nici o sursa de venit?Il omoram?Nu inteleg ce sunt unii asa porniti.Nu a omorat pe nimeni.
Banca nu este institutie de caritate. Functioneaza pe baza unor principii si reguli stricte pentru a se preveni frauda si a-si proteja capitalul. Undeva in clauzele contractului de imprumut este scris negru pe alb si subsemnat de beneficiar ca acesta are obligatia să anunţe Banca în cazul intervenirii oricărei modificări ale informaţiilor furnizate Băncii (ex. referitor la date de identificare Client şi/sau Împuternicit pe Cont, revocarea împuternicirii etc) şi să înlocuiască în mod corespunzător actele prezentate iniţial, în termen de x zile lucrătoare de la data modificării respective.
In caz contrar, cu alte cuvinte incalcarea contractului - semnat cu buna stiinta - poate fi considerata tentativa de frauda, sau cum s-ar zice, tentativa de tzeapa. Faptul ca ramai fara loc de munca nu te absolva de obligatia rambursarii creditului, se poate negocia eventual o reesalonare, dar asta in conditiile respectarii contractului, nu dupa ce dispari
patru ani ( ! ) .
Cu regret, suma pe care o va pretinde banca acum este cu siguranta cu mult mai mare decat ce ar fi avut de achitat la data la care a intrerupt plata ratelor.
Inteleg ca este un site de consiliere juridica nu de consiliere psihologica. Unii cred ca au gresit site-ul cu astfel de postari care nu ajuta nimanui si care nu au sustinere. In fata nici unei instante, in procesul cu banca nu stau in picioare argumente de genul : " Si daca omul nu mai are de unde sa plateasca?Daca a avut o problema sau pur si simplu nu mai are nici o sursa de venit?Il omoram? " in conditiile in care banca poate proba premeditarea si relele intentii prin comportamentul imprumutatului. Reesalonarea creditului ar fi trebuit sa se intample in urma cu patru ani la solicitatea imprumutatului, eventual cu ajutorul protectiei consumatorului in cazul unui refuz a bancii, nu acum dupa ce ai pus in miscare intreg sistemul pentru a ti se da de urma, ceea ce presupune costuri indirecte la toate nivelurile implicate.
Sunt convins ca nu e placut, n-as vrea sa fiu in situatia la crazynet644, o compatimesc insa asta nu o ajuta !
Tocmai am primit astazi o instiintare acasa pentru circulatie pe drumurile publice in afara valabilitatii rovignetei. Inregistrarea a fost facuta anul trecut pe teritoriul judetului Hunedoara. Problema e ca nu mai am nici rovignetele nici chitantele de atunci ( sunt sase luni ), eu personal le-am aruncat . Rovigneta a fost platita la plecare la o benzinarie Petrom din Sibiu , cu o valabilitate de o saptamana ( cu masina a fost un prieten de al meu caruia i-o imprumutasem pentru un drum la Arad ).
Intrebare : cum sau unde as putea verifica daca la vremea respectiva intradevar masina nu avea achitata rovigneta ? Exista vreo modalitate sa verific ?
De asemenea, tinand cont ca e primita astazi ( 08.03 .2012 - La multi ani tuturor femeilor ! ; paradoxal masina e pe numele sotiei, si amenda a primit-o tocmai astazi ! ), inteleg ca termenul de contestatie e de 15 zile . Unde trebuie sa contest amenda, pot la tribunalul din Sibiu unde domiciliez, sau trebuie neaparat contestata la tribunalul pe raza caruia sa facut inregistrarea ? Daca da, trebuie sa se prezinte personal sotia ca proprietara in talon a masinii , sau se poate inregistra si depune plangerea de la Sibiu ?
In cazul in care trebuie mers personal, se poate cere judecarea in lipsa sau nu ? N-as vrea sa ne plimbam ( sotia nici nu are carnet de conducere ) de la Sibiu la Hunedoara !
In final, insa nu in ultimul rand, am inteles ca multi dintre cei care au contestat amezile in instanta au avut castig de cauza ( chiar de la dumneavoastra am primit un mail info in acest sens, insa - din lipsa de timp - nu i-am dat importanta la vremea respectiva, nestiindu-ma in cauza ); puteti sa i-mi spuneti va rog, ce sa contestam ?
Va multumesc anticipat pentru amabilitate !