avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru neplata rovignetei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru neplata rovignetei

Tocmai am primit astazi o instiintare acasa pentru circulatie pe drumurile publice in afara valabilitatii rovignetei. Inregistrarea a fost facuta anul trecut pe teritoriul judetului Hunedoara. Problema e ca nu mai am nici rovignetele nici chitantele de atunci ( sunt sase luni ), eu personal le-am aruncat . Rovigneta a fost platita la plecare la o benzinarie Petrom din Sibiu , cu o valabilitate de o saptamana ( cu masina a fost un prieten de al meu caruia i-o imprumutasem pentru un drum la Arad ).
Intrebare : cum sau unde as putea verifica daca la vremea respectiva intradevar masina nu avea achitata rovigneta ? Exista vreo modalitate sa verific ?
De asemenea, tinand cont ca e primita astazi ( 08.03 .2012 - La multi ani tuturor femeilor ! ; paradoxal masina e pe numele sotiei, si amenda a primit-o tocmai astazi ! ), inteleg ca termenul de contestatie e de 15 zile . Unde trebuie sa contest amenda, pot la tribunalul din Sibiu unde domiciliez, sau trebuie neaparat contestata la tribunalul pe raza caruia sa facut inregistrarea ? Daca da, trebuie sa se prezinte personal sotia ca proprietara in talon a masinii , sau se poate inregistra si depune plangerea de la Sibiu ?
In cazul in care trebuie mers personal, se poate cere judecarea in lipsa sau nu ? N-as vrea sa ne plimbam ( sotia nici nu are carnet de conducere ) de la Sibiu la Hunedoara !
In final, insa nu in ultimul rand, am inteles ca multi dintre cei care au contestat amezile in instanta au avut castig de cauza ( chiar de la dumneavoastra am primit un mail info in acest sens, insa - din lipsa de timp - nu i-am dat importanta la vremea respectiva, nestiindu-ma in cauza ); puteti sa i-mi spuneti va rog, ce sa contestam ?
Va multumesc anticipat pentru amabilitate !
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2012
Gabryell10, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:54, 8 Martie 2012
Culpa va apartine in exclusivitate, deoarece ,dovada platii rovinietei este obligatoriu de pastrat perioada de 1 an de zile ,drept dovada pentru eventuale situatii neplacute,dupa cum va confruntati acum
Faceti cerere catre serviciul contabilitate al unitatii care a eliberat rovinieta
Impotriva POV se formuleaza plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
In situatia imposibilitatii prezentei contravenientului la teremenele de judecata ,puteti adresa instantei cerere,sau chiar in plangerea contraventionala puteti solicita ca in temeiul disp art 242 al 2 Cpr civ judecata cauzei sa se faca si in lipsa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda rovigneta grandanat grandanat Se poate contesta amenda de revigneta pe motiv ca n-am avut de unde s-o procur? Am fost de buna intentie, si am vrut sa-mi fac, dar din cele 3 benzinarii pe ... (vezi toată discuția)
Probleme la vanzare auto Remus47 Remus47 In luna aprilie am vandut un autoturism catre o persoana care detine un parc auto si se ocupa cu cumparari si vanzari auto ( unul din cei numerosi care se ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala rovigneta alphagroup alphagroup Buna ziua! Am primit zilele trecute o amenda pentru circulatia fara rovigneta. mentionez ca e vorba despre o societate comerciala. Amenda e pentru o ... (vezi toată discuția)