avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie amenda rovigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie amenda rovigneta

Se poate contesta amenda de revigneta pe motiv ca n-am avut de unde s-o procur?
Am fost de buna intentie, si am vrut sa-mi fac, dar din cele 3 benzinarii pe langa care am trecut, primele 2 nu fac asa ceva iar a 3-a avea sistemul blocat. Am incheiat rovigneta abia la 4-a benzinarie( pe un an) dar totusi dupa ce am trecut de sistemul video de supraveghere.

Am 2 intrebari.
1. In caz de vine amenda pot s-o as avea succes daca o contest, avand in vedere datele problemei. S-a mai confruntat cineva cu astfel de situatii?

2.Exista sansa ca amenda sa nu mai fie emisa dat fiind faptul ca am incheiat in aceeasi zi rovigneta?. Sper sa verifice in sistem iar prezenta rovignetei in ziua respectiva sa fie considerata buna credinta si amenda sa nu mai fie emisa.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 01:01, 28 Iulie 2011
rovigneta se achizitioneaza inainte de a intra pe drumurile nationale, adica cit sunteti in localitate. puteti incerca, insa nu cred ca exista sanse de cistig.
Nu, acesta nu va putea fi un motiv pentru a contesta rovinieta. Stiind ca nu aveti rovinieta nu trebuia sa circulati pe drumurile nationale.

Puteti sa o cumparati de pe [ link extern ] /
E bine de stiut ca se poate cumpara online.
Da, in localitate am incercat s-o achizitionez, dar n-am avut de unde pe traseul meu. Trebuia sa verific toate benzinariile din oras pana gaseam una de unde puteam s-o cumpar? Pe la cate benzinarii trebuia sa trec? 5, 10?

Alex_Munteanu a scris:

Nu, acesta nu va putea fi un motiv pentru a contesta rovinieta. Stiind ca nu aveti rovinieta nu trebuia sa circulati pe drumurile nationale.

Mi se pare un motiv chiar foarte puternic. Practic, statul imi interzice libera circulatie pe dumurile nationale prin imposibilitatea de a cumpara vigneta necesara circulatiei. In orice ramura a dreptului conteaza si intentia, buna sau reaua credinta, iar un principiu de baza e ca pedeapsa sa fie pe masura faptelor. Atat timp cat am vrut sa cumpar vigneta insa nu am avut de unde consider ca buna intentie ar trebui sa fie luata in considerare de judecator si sa fiu absolvit de pedeapsa.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
grandanat, utilizator
nu ati manifestat toata diligenta necesara ptr achizitionarea rovignetei i de aceea actiunea dvs va fi respinsa.
Asta nu inseamna ca noi spunem sa nu incercati ci doar sa aveti in vedere ca exista o rezonabila posibilitate sa pierde procesul. este mai ieftin sa achitati amenda decit sa incepeti un proces cu sanse mici de a cistiga (in opinia noastra).
Va multumesc pentru raspunsuri, insa in acelasi timp ma si intriga.

Ce inseamna diligenta necerara? se quantifica in numarul de benzinarii vizitate? Se poate proba cu martori aceasta diligenta?

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta, plangere contraventionala Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua . As dori sa aflu si parerea voastra referitoare la o speta. La achizitionarea unei roviniete pe 12 luni din eroare se tasteaza gresit numarul ... (vezi toată discuția)
Este necesara rovinieta pana la aeroportul otopeni? ContSters276989 ContSters276989 Am cautat pe multe site-uri iar raspunsurile sunt impartite. Este necesara rovinieta pana la aeroportul Otopeni pentru o masina inmatriculata in judetul ... (vezi toată discuția)
Rovinieta cumparata,dupa ce ai fost fotografiat... HUBARDONI HUBARDONI Am urmarit cu mare atentie postariile celor care au fost \\\\\\"fotografiati\\\\\\" circuland fara rovinieta si care au cumparat dupa aceasta,in aceasi ... (vezi toată discuția)