avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rovinieta cumparata,dupa ce ai fost fotografiat...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rovinieta cumparata,dupa ce ai fost fotografiat...

Am urmarit cu mare atentie postariile celor care au fost "fotografiati" circuland fara rovinieta si care au cumparat dupa aceasta,in aceasi zi,rovinieta. Cei in cauza sustin ca asa au scapat de amenda,care nici dupa 6-8 luni(dupa caz) nu le-a venit acasa.
Multi sustin ca acest lucru,rovinieta cumparata in aceasi zi DUPA ce ai fost fotografiat circuland,fara...chiar functioneaza! Si daca este asa,ma intreb pe ce baza ar functiona? Pana acum am auzit o singura varianta de la cineva,care suna asa:-cei care locuiesc intr-o localitate rurala,unde nu este nevoie de rovinieta (SI NICI NU AU DE UNDE CUMPARA IN ZONA RESPECTIVA),pleaca la drum si intra pe un drum national si circula pe el fara rovinieta pana la prima benzinarie unde isi pot cumpara rovinieta...dar pana acolo pot fii fotografiati...FARA! Mai stie cineva alte motive,sau chiar LEGE (ma indoiesc ca ar fii...) care ar sustine,ca scapi de amenda,daca in acelasi zi cumpari rovineta??? Stiu ca se poate cumpara rovinieta si prin SMS,dar asi putea enumera cel putin 5 motive pentru care cineva nu sar putea folosi de aceasta posibilitate!
Ultima modificare: Marți, 14 Octombrie 2014
HUBARDONI, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 13:09, 22 Noiembrie 2022
HUBARDONI a scris:

-cei care locuiesc intr-o localitate rurala,unde nu este nevoie de rovinieta (SI NICI NU AU DE UNDE CUMPARA IN ZONA RESPECTIVA),pleaca la drum si intra pe un drum national si circula pe el fara rovinieta pana la prima benzinarie unde isi pot cumpara rovinieta...dar pana acolo pot fii fotografiati...FARA! Mai stie cineva alte motive,sau chiar LEGE (ma indoiesc ca ar fii...) care ar sustine,ca scapi de amenda,daca in acelasi zi cumpari rovineta??? Stiu ca se poate cumpara rovinieta si prin SMS,dar asi putea enumera cel putin 5 motive pentru care cineva nu sar putea folosi de aceasta posibilitate!


vigneta cumparata azi , este valabila exact de la secunda tiparita pe bon si pana la ora 00:00 a datei limita .
ca ma prinde camera inainte de achizitionare fara vigneta....astept frumos amenda acasa.
cei care locuiesc la sate in principiu , si pe unde trece un european sau un DN ,acestia pot solicita de la primarie o negatie prin care se atesta faptul ca circula doar in localitate , nu si in afara ei...practic pe propria raspundere. asa sunt privati de o eventuala amenda .
varianta cu SMS-ul este foarte ok , dar.....
vedeti dumneavoastra , statul ofera , dar cine sa primeasca, si mai ales , de ce ?!!!
Nu cred ca motivul pentru care scapi de amenda (daca o fi adevarat, ca vreo cateva observatii ... empirice nu dovedesc nimic) este cel pe care il banuiti dvs.
Cu siguranta motivul intuit de dvs. nu are suport in lege.
Imi dau cu presupusul mai degraba ca este vorba de o lipsa de sincronizare a aplicatiilor informatice, respectiv:
- poza se face azi
-plata rovinietei se face tot azi, la te miri ce puncte de lucru (sms, benzinarie, poate posta, habar n-am cate metode sunt)
- citirea pozei si eliberarea procesului verbal se fac la cateva zile de la poza, cel mai des la cateva luni (spre 6 luni, empiric observat)
- in ziua cand citeste poza, agentul constatator verifica daca in ziua aceea masina avea rovinieta. as crede ca nu verifica ora, fie si numai pentru ca poate benzinaria avea "ceasul" dereglat cand a facturat rovinieta, inar agentul nu poate sti sigur daca rovinieta a fost cumparata inainte sau dupa poza. Ori stie, dar nu risca emiterea unei contraventii.

Ce spuneti dvs., ca se poate invoca faptul ca n-ai avut de unde sa cumperi etc., este un motiv bun de contesatie individuala a amenzii, dar nu un motiv pentru care sistematic si structural sa nu se emita amenzi. Dar mai poti sa stii? :)
politistul nu stie cand a fost cumparat vigneta daca o cere pentru verificare, insa , camera stie ca la ora 09:30 , autoturismul circula fara vigneta , si transmite datele in baza centrala ...ma indoiesc ca la ora 09:35 soferul gaseste posibilitatea de a achizitiona o vigneta , astfel incat sa invoce "nu am avut de unde"...
legea e lege...cumperi vigneta cu o zi inainte, apoi pleci la drum !
Interesant raspuns din partea "smeagull". Sar putea sa aveti dreptate...In concluzie ar putea fii cativa norocos care scapa,dar probabil,nu toti. Deci mai bine iti iei rovinieta din timp! Multumesc pentru raspuns!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2014
HUBARDONI, utilizator
Avem urmatoarea situatie:
Un sofer locuieste la tara, fara a avea vreun drum national prin zona. Ca sa mearga la Bucuresti de ex. parcurge un drum comunal de 50 Km, ajunge intr-un oras unde o singura benzinarie vinde roviniete, dar la acel moment terminalul de emitere a acestora este in incapabilitate de a emite vignete. Urmatorul punct de unde poate procura vigneta este dupa ce parcurge 40 km de drum national. Daca este fotografiat pe aceasta portiune primeste amenda? In cazul primirii amenzii cum demonstram ca respectivul terminal era inactiv la acel moment?
Ultima modificare: Luni, 20 Octombrie 2014
mariusplesa, utilizator

Alte discuții în legătură

Prins de camera rovinieta CountPorcula1987 CountPorcula1987 Am uitat astazi ca mi-a expirat rovignieta. Am plecat e la Cluj, am trecut prin Valcele (acolo e camera rovignieta), din Turda am intrat pe autostrada, la ... (vezi toată discuția)
Amenda vigneta bulgaria Ralu_Mil Ralu_Mil Buna ziua, Ne-am intors de curand din concediu din Grecia. La intoarcere am intrat in Bulgaria prin punctul de frontiera de la Makaza. Din pacate nu am avut ... (vezi toată discuția)
Am cumparat rovinieta astazi si tot astazi am trecut pe langa o camera cnadnr DMX DMX Astazi am trecut pe langa o camera a CNADNR, motiv pentru care mi-am amintit ca pentru masina pe care o conduceam nu mai am rovinieta valabila; expirata de 40 ... (vezi toată discuția)