avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie amenda rovigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie amenda rovigneta

Se poate contesta amenda de revigneta pe motiv ca n-am avut de unde s-o procur?
Am fost de buna intentie, si am vrut sa-mi fac, dar din cele 3 benzinarii pe langa care am trecut, primele 2 nu fac asa ceva iar a 3-a avea sistemul blocat. Am incheiat rovigneta abia la 4-a benzinarie( pe un an) dar totusi dupa ce am trecut de sistemul video de supraveghere.

Am 2 intrebari.
1. In caz de vine amenda pot s-o as avea succes daca o contest, avand in vedere datele problemei. S-a mai confruntat cineva cu astfel de situatii?

2.Exista sansa ca amenda sa nu mai fie emisa dat fiind faptul ca am incheiat in aceeasi zi rovigneta?. Sper sa verifice in sistem iar prezenta rovignetei in ziua respectiva sa fie considerata buna credinta si amenda sa nu mai fie emisa.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 01:01, 28 Iulie 2011
diligenta inseamna ca ar fi trebuit sa mergeti prin tot orasul sa cumparati rovigneta inainte de a iesi cu masina pe DN. Presupunerea dvs ca benzinariile de pe traseu ar avea rovigneta nu este suficienta ptr a inlatura raspunderea contraventionala.

la fel si cu biletele de autobuz - nu este o scuza faptul ca toneta este inchisa la statia la care va urcati in masina fara bilet :)
Diligenta necesara presupune ca trebuia sa actionati pentru procurarea rovignetei cu cateva zile inainte de data la care ati iesit cu masina pe drumul public,nu doar in acea zi;trebuia sa anticipati riscul de a nu putea procura rovigneta chiar in ziua limita
si sa actionati preventiv.
Cel mai bun lucru este sa procurati rovinieta de la posta unde exista si o evidenta f.buna a acestor documente. In legatura cu amendarea eu cred ca exista posibilitatea sa nu mai primiti amenda deoarece informatiile se aduna in aceasi zi si se prelucreaza in decurs de catava zile. Deci este posibil ca sa se intalneasca informatia ca nu aveati rovinieta cu aceea ca aveati rovinieta emisa in aceeasi zi si atunci sa se anuleze amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta, plangere contraventionala Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua . As dori sa aflu si parerea voastra referitoare la o speta. La achizitionarea unei roviniete pe 12 luni din eroare se tasteaza gresit numarul ... (vezi toată discuția)
Este necesara rovinieta pana la aeroportul otopeni? ContSters276989 ContSters276989 Am cautat pe multe site-uri iar raspunsurile sunt impartite. Este necesara rovinieta pana la aeroportul Otopeni pentru o masina inmatriculata in judetul ... (vezi toată discuția)
Rovinieta cumparata,dupa ce ai fost fotografiat... HUBARDONI HUBARDONI Am urmarit cu mare atentie postariile celor care au fost \\\\\\"fotografiati\\\\\\" circuland fara rovinieta si care au cumparat dupa aceasta,in aceasi ... (vezi toată discuția)