In luna dec 2012 am avut o problema dupa ce am vandut o masina iata urmarile.Am fracut plangere contraventionala si am trimis toate actele mentionate. S-a tinut procesul si s-a amanat ,obligand primaria de care apartin sa trimita o informare in care sa se specifice pe ce nume este inmatricutata masina desi in plangerea contraventionala eu am mentionat ca masina este inmatriculata la politie pe numele meu , dar la fisc este radiata ( deci nu mai sunt proprietar).Am fost la politie sa radiez masina dar am fost refuzat, spunanadu-mi ca mai intai trebuie sa se inmatriculeze de catre noul proprietar si daca nu vrea sa-l dau in judecata. Cel care a cumparat masina si care are un parc intreg nu vrea sa o inmatriculeze pana nu o revinde.( si are dreptate, pentru ca nu are rost sa le inmatriculeze sa le faca RAR daca tot urmeaza sa le revanda, sau dece este obigatoriu sa o inmatriculeze cumparatorul -poate vrea sa o tina "bibelou")Spuneti-mi ce sa fac , sau dati- mi actele normative ( legile) care reglementeaza vanzarea/cumpararea masinilor, inmatricularea/radierea masinilor, legea care obliga la plata rovignetei.A se tine cont ca actul de vanzare/cumparare s-a facut in luna aprilie 2012 ( deci dupa vechiul cod rutier)
“In luna aprilie am vandut un autoturism catre o persoana care detine un parc auto si se ocupa cu cumparari si vanzari auto ( unul din cei numerosi care se ocupa cu asa ceva). Am intocmit actul de vanzare-cumparare, am scris pe talon ca masina a fost instrainata, s-a radiat de la Administatia Financiara , dar nu s-a radiat de la politie , deoarece mi-a zis ca o va radia in momentul in care o va vinde ( nu eram prea documentat cu asa ceva , ma si grabeam financiar ,motiv pentru care am vandut-o si foarte prost).
Pe 13 dec.2012 am primit un proces verbal de contraventie pentru neplata rovignetei , constatata undeva in tara ( nici nu stiu unde este localitatea respectiva).
Am fost la cel caruia i-am vandut masina si mi-a promis ca o sa plateasca el ( desi ma indoiesc), dar ca inca nu poate sa faca radierea la politie deoarece masina este doar imprumutata si nu a facut actele pe ea.
Dati-mi un sfat cum sa ies din aceasta situatie acum si definitiv ( pentru ca ar putea aparea situatii mai periculoase). Problema este si de ce administratia financiara si politia nu-si coreleaza datele. Daca asi face contestatie ( pe baza certificatului fiscal in care se mentioneaza ca a fost vanduta masina) la tribunalul de pe raza localitatii unde s-a constatat contraventia ( asa scrie in PV) , trebuie sa ma duc personal sau se poate trimite prin posta ?
Va multumesc anticipat.”
~ final discuție ~