avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Activitate karyma

Activitate karyma

- AC organizeaza procedura de licitatie deschisa pentru achizitie servicii de siguranta;
- se depun doua oferte: A si B;
- se adjudeca oferta A;;
- ofertantul B inainteaza contestatie la CNSC, care a fost admisa si s-a dispus anularea rezultatului si reevaluarea ofertei B;
- AC pune in aplicarea Decizia CNSC si, ca urmare desemneaza castigator ofetantul B cu care incheie contractul;
- ofertantul A ataca Decizia CNSC cu plangere la Curtea de Apel; plangerea este admisa.
Dupa comunicarea Hotararii Curtii de Apel, AC poate proceda la incetarea contractului existent cu ofertantul B si incheia noul contract cu ofertantul A?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Multumesc pentru raspuns.
Am intalnit urmatoarea speta: Angajatorul are doi angajati cu nume si prenume identic (pentru usurinta ii voi denumi X si Y). Se primeste o Adresa de infiintare poprire pentru debitorul-salariatul X (executare silita in temeiul unui contract de credit bancar). Din eroare, fara a verifica si CNP-ul debitorului, Serviciul financiar-contabil, opereaza retinerea asupra veniturilor salariatului Y, vireaza suma in contul de comnsemnare al executorului judecatoresc, stingand partial datoria salariatului X.
Pe o durata de aproximativ 1 an, salariatul Y nu reclama angajatorului retinerea nejustificata (se stia el insusi debitor intr-un contract de credit bancar si se astepta sa se inceapa executarea silita in propriul dosar). Abia cand se declanseaza executarea silita impotriva salariatului Y in propriul sau dosar, acesta sesizeaza ca pana atunci, el (salariatul Y) a stins partial creanta salariatului X.
In prezent, niciunul dintre cei doi nu mai este salariatul angajatorului.
In acest moment, angajatorul are obligatia de a restitui salariatului Y sumele retinute nejustificat.
Intrebare: Care este modalitatea/actiunea prin care angajatorul poate recupera de la fostul salariat X, suma cu care i-a stins acestuia partial datoria ?
Discuție Raport de audit
In urma verificarilor efectuate in timpul unei misiuni la ordonatorul secundar de credite, Serviciul de audit al ordonatorului principal de credite recomanda recuperarea unor sume considerate plati nelegale ( reprezentand actualizari ale pretului unui contract de achizitie publica) de la persoanele care au semnat documente, mai putin..... DIRECTORUL. Ce valoare are Raportul de audit din prisma urmatoarelor aspecte:
- emiterea deciziilor de imputatie pentru cei care inca sunt angajatii sai (functionari publici)
- cerere de chemare in judecata pentru cei care nu mai au calitatea de angajat??
Precizez ca:
- documentatia de atribuire impune termen maxim de executie - 12 luni calendaristice.
- termenul ofertat de castigator este de 6 luni calendaristice, asa cum a fost precizat si la incheierea contractului.
- documentatia de atribuire prevede "pret ferm", cu posibilitatea de actualizare daca durata de executie depaseste 12 luni calendaristice.
- actualizarea se datoreaza unei imprejurari independente de vointa ordonatorului secundar, respectiv lipsa unei finantari ritmice din partea ordonatorului principal (finantarea se acorda prin hotararea ordonatorului principal - autoritate adm publ. locala), iar aceasta modificare a clauzelor contractuale s-a facut prin act aditional.
- obiectul contractului a fost realizat si receptionat, dar totusi organul de control considera ca exista un prejudiciu care trebuie recuperat de la angajatii ordonatorului secundar.
- nu s-au solicitat in timpul controlului puncte de vedere sau note de relatii de la persoanele implicate din cadrul ordonatorului secundar.
- nu s-a solicitat executantului restituirea nici unei sume considerate necuvenite.
Va multumesc.

Intre doua societati comerciale s-a incheiat un contract de cesiune de creanta pe 9 august, fara ca debitorul cedat sa fie notificat. Pe 12 august cedentul notifica cesionarului si debitorului cedat denuntarea unilaterala a contractului de cesiune. Pe 16 august, cesionarul notifica debitorul cedat cu privire la contractul de cesiune, fara a lua in considerare denuntarea unuilaterala. In paralel, pe rolul tribunalului se solicita declararea insolventei cedentului, iar pe 22 septembrie se da sentinta de deschidere a procedurii generale a insolventei.
In aceasta situatie, cui va face plata debitorul cedat ?????? Multumesc.