avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Activitate cristian_edmond

Activitate cristian_edmond

Răspuns la discuția Returnare produse digitale
Mulțumesc.
Am făcut o comandă de cărți pe site-ul NEMIRA,și am achitat online costul.Se pare că din greșala mea,am bifat " ebook" in loc de paperback. Am sesizat neconcordanța,după ce am citit mail-ul Nemira.Nu am ce face cu formatul digital,dar operatorul Nemira îmi spune că nu se pot returna.Nu le-am accesat și nici nu am intenția.Se găsesc pe "contul" pe care îl am la Nemira.Există vreo posibilitate să înlocuiesc aceste produse cu altele pe hârtie ?
Buna ziua.Pe data de 04.09.2014 m-i sa desfacut contractul de munca disciplinar.Am intentat contestatie in justitie si intre timp am depus si actele pentru pensionare anticipata.Actele au fost acceptate si din noiembrie am primit pensie anticipata fara penalizare.In iunie anul curent am castigat si procesul cu fostul angajator,cu obligativitatea de a fi reangajat cu data desfacerii contractului si plata drepturilor salariale din urma.Pe data de 18.06.2016 am semnat atat reangajarea cat si renuntarea la servici.Am primit o noua adeverinta de vechime si urmeaza ca in februarie 2016 sa merg la casa de pensii pentru recalculare(se modifica pensia anticipata cu cea definitiva).
Intrebare : Va trebui sa dau inapoi pensia pe perioada cat s-au suprapus cele doua venituri ?
Buna ziua
In luna septembrie 2014,am primit decizia de desfacere a contractului de munca,pe motiv disciplinar,sub pretextul ca am adus un prejudiciu de vreo 23 000 eur. Am facut contestatie si am pierdut,am facut apel si e in pronuntare.In caz ca pierd si aici,mai am alta cale de atac in justitie ? Mentionez ca firma nu a facut nici o incercare de a recupera asa zisul prejudiciu,ceea ce e de necrezut, in cazul ca acel prejudiciu ar fi real.
buna ziua.sunt nascut pe 22.01.1954.am vreo 39 și 7 luni de ani de cotizare(fara armata),din care 15 ani 3 luni si 20 zile de grupa a II-a.
cand pot ieși la pensie normala ? dar anticipata ?
prelungirea unui contract de munca pe perioada determinata este un nou contract de munca pe perioada determinata ?
Discuție ssm
(2) Prin ordin al ministrului muncii, solidarităţii sociale şi familiei, în funcţie de natura activităţilor şi de
mărimea întreprinderilor, se vor stabili obligaţiile ce revin diferitelor categorii de întreprinderi cu privire la
întocmirea documentelor de ssm.
Care este acest ordin al ministrului ?
indemnizatia initiala,din 30.06.2010,a fost de 621 lei. a fost diminuata cu 15 % si rotunjita in minus la 527 lei,in loc de 527,85 lei. conf.spuselor guvernului diminuarea era pana la 31.12.2010. ati explicat ca legea data,cu aplicabilitate din 01.01.2011,prevede in noul an,se pastreaza cuantumul din decembrie 2010. astazi indemnizatia a venit de 620 lei. puteti sa imi explicati de ce ? va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția indemnizatia de somaj
multumesc pt.raspuns. in concluzie, e vorba de o alta mare teapa specific romaneasca: temporar permanent.(binenteles in aspecte defavorabile majoritatii)
pentru persoanele intrate in somaj in 2010,sa calculat o indemnizatie,din care a fost retras un procent de 15%. a fost publicat ca este o masura valabila pana la 31.12.2010.
astazi am constatat ca indemnizatia a ramas tot diminuata cu 15%.am intrebat telefonic la a.jo.f.m.si raspunsul a fost ca si in continuare se opreste 15%. este normal ? sa publicat ceva in sensul asta ?