Bună ziua. Acum câteva zile am achiziționat de la o firma un autovehicul rulat, proveniență Germania. S-a emis factura pe suma respectiva și mi s-au înmânat actele ptr înmatriculare. Pana aici, totul ok, problema este ca ajuns acasă, am fost la reprezentanta ford locala care mi-a infirmat o parte din caracteristicile tehnice ale mașinii, pe care firma le-a prezentat când a postat anunțul pe un site de vânzări. Cea mai importanta fiind chiar puterea motorului. Din aceste motive as vrea sa returnez autovehiculul însă nu cunosc procedura. Cei de la firma respectiva susțin faptul ca ar trebui sa o declar la fisc după care sa o revând către ei, ceea ce mi se pare absurd, plus ca v-or sa-mi perceapă un comision. Ce pot face dpdv legal? Care sunt variantele.? .. Amiabil sau...? Mulțumesc anticipat pt răspunsuri.
Dacă informația mea este corecta, va fi un proces la care eu nu o sa fiu citat. Deci o sa fiu pus în fata unui fapt. Ideea era ca ma lupt pentru un principiu, nu pentru suma de 270 lei, nesemnificativa raportata la problemele problemele generate.
Speram sa am parte de un proces unde sa pot expune situația de fapt dar se pare ca procedura este alta. Întrebarea rămâne, ma pot 'trezi' cu executorul la ușă să-mi pună sechestru pe masa din bucătărie?
Bună ziua. Supun atenției dumneavoastră următorul caz, probabil destul de des intalnit: on urma cu aproximativ un an am încheiat un contract cu un furnizor de servicii de internet. După 2 zile am solicitat rezilierea contractului având în vederea proasta calitate a serviciilor oferite. Aceștia mi-au confirmat prin sms faptul ca au reziliat contractul, însă după câteva luni am fost informat de către o firma de recuperări creanțe ca datorez suma de 270 lei reprezentând taxa de reziliere. Nu am plătit, știind ca era dreptul meu sa reziliez contractul în primele 30 de zile, . Acum Creanță a ajuns la o firma de avocatura care amenință cu executarea silita. Întrebarea mea este : pentru aceasta suma se pot executa bunurile mobile și imobile? Mulțumesc.
Putin probabil ca cineva sa deschida casuta postala, sa ia plicul, sa lase pv , dupa care sa inchida casuta ( cu cheia). Autovehiculul avea asigurare la momentul emiterii pv. Nu inteleg cum face politia dovada comunicarii pv...
Buna ziua. Am urmatoarea problema la care nu am rezolvare : Astazi am gasit in cutia postala un pv(fara plic) intocmit de un agent al politiei rutiere la data de 1 aprilie 2016 prin care sunt sanctionat pentru faptul ca nu as fi avut la mine asigurarea autovehiculului pe care il conduceam, (630 lei). mi-am amintit ca, in data respectiva am fost oprit de un echipaj, mi-au fost verificate actele, dupa care am plecat mai departe. Intrebarea mea este cum pot contesta acest pv, avand in vedere ca nu este specificata data comunicarii iar cele 15 zile in care il pot contesta au trecut. Precizez ca pv nu are semnatura la contravenient , in schimb este semnat de un asa zis martor. Cand am fost oprit nu erau in zona decat cei doi politisti. Probabil este o noua metoda de a da amenzi pe care nu le mai poti contesta in termen. Astept raspunsurile dvs. Multumesc.
Buna ziua. As dori un raspuns la urmatoarea problema: sunt somat (ca si persoana fizica ) de catre primarie sa ma prezint pentru achitarea unei amenzi din 2005 emisa pe firma pe care o administrez. se mentioneaza in respectiva somatie faptul ca firma a fost declarata insolventa la data de 07.2-14 printr-un PV conform art.176 din O.G. 92/2003. Reprezentantii primariei nu au stiut sa spuna ce reprezinta acea amenda iar eu am refuzat sa o platesc. La ce riscuri ma expun si cum ma sfatuiti sa abordez aceasta problema?
Sa inteleg ca va trebui sa ceara o alta expertiza si in situatia in care se va admite cererea de catre instanta, atunci va depune o alta expertiza.....efectuata de cine si pe ce baza? Fiindca cea existenta a fost depusa tot de ea si neontestata de nimeni in acesti ani.