avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cumpărare autoturism
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cumpărare autoturism

Bună ziua. Acum câteva zile am achiziționat de la o firma un autovehicul rulat, proveniență Germania. S-a emis factura pe suma respectiva și mi s-au înmânat actele ptr înmatriculare. Pana aici, totul ok, problema este ca ajuns acasă, am fost la reprezentanta ford locala care mi-a infirmat o parte din caracteristicile tehnice ale mașinii, pe care firma le-a prezentat când a postat anunțul pe un site de vânzări. Cea mai importanta fiind chiar puterea motorului. Din aceste motive as vrea sa returnez autovehiculul însă nu cunosc procedura. Cei de la firma respectiva susțin faptul ca ar trebui sa o declar la fisc după care sa o revând către ei, ceea ce mi se pare absurd, plus ca v-or sa-mi perceapă un comision. Ce pot face dpdv legal? Care sunt variantele.? .. Amiabil sau...? Mulțumesc anticipat pt răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: silvyuk , utilizator 18:41, 25 Octombrie 2018
Dacă nu consimt, puteți formula o acțiune redhibitorie.
I-mi puteți spune ce înseamnă aceasta acțiune? Ar ajuta o plângere la politie pentru înșelăciune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rar nu face omologare pe motor schimbat (motorul e piesa de schimb, unde e problema?) IdaTuning IdaTuning Buna ziua, astazi am fost la registru sa perfectez actele pentru o masina care urma sa o vand (ford mondeo) masina a fost cumparata personal de mine si din ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină cu kilometrajul modificat. ce pot face? Imperator12 Imperator12 Buna searaam cumparat o masina cu km modificati.la o săptămână de la cumpararea masinii am intrat pe un site de verificări auto si am observat ca la ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de prima inmatriculare cosmin121984 cosmin121984 in luna august 2008 am inmatriculat auto Dacia Sandero, nou, motor 1.6. Am platit taxa de prima inmatriculare aprox 1300 ron. Inainte de 1 iulie 2008 ptr ... (vezi toată discuția)