avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Activitate gino_greece

Activitate gino_greece

Buna ziua , va deranjez in numele tatalui meu in legatura cu problema lui.In Romania a muncit pana in anii 90" 15 ani 10 luni dupa anii 90" pana in prezent a muncit in Grecia ... pe fondul stresului oboseli a facut comotie celebrala foarte grava.Conform analizelor medicale si a cartii de munca de acolo a iesit cu pensie handicap de 95% + insotitor.Am revenit in tara unde am facut foarte multe internari in spitale la sectia "RMFB" sectia recuperare,si conform actelor de externare am depus actele pentru pensionare pe caz de boala in limita varstei de pensionare>Aici in tara a obtinut decizia de pensionare privind acordare pensiei de invaliditate cu insotitor.
Intrebarea mea este daca are legatura una cu alta ma refer aici la insotitor...adica daca ia de aici (tara) indemnizatie de insotitor se poate pierde cea din grecia?sau daca ia in Romania pensie de invaliditate poate pierde pensia de handicap din grecia?
Desi ma indoiesc sa fie asa...(dupa logica mea) anii munciti in tara nu se calculeaza cu anii munciti in grecia...Va rog explicati-mi si mie .....
Multumesc.
Răspuns la discuția Pasi initiere contract inchiriere
Deci dupa semnarea lor toate contractele raman la propietar....?Pt a se duce la avizarea lor...Bun,poi atunci eu ce fac in cele 15 zile legale.(sa nu fie mai mult din rea vointa)..pt depunerea lor,ca nu pot misca un deget fara contr de inchirie avizat de a.f,nu imi pot face punt de lucru nu pot face nimik....nu-i asa.?Asta ar insemna ca juma de luna platita as pierde-o ca sunt legat la maini.
Buna ziua/seara sunt nou in ale comertului , va rog sa ma ajutati sa inteleg si eu care sunt pasii in a inchiria un spatiu comercial.Spuneti-mi daca am inteles bine....dupa semnarea comuna a contractului de inchiriere propietarul spatiului (sau amandoi..???) merge/m cu toate cele 3 copii ale contr.de inchiriere la adminstratia financiara pt a le depune.Un contract avizat de a.f. imi va revine mie....asa???(cam cit timp dureaza avizarea contractelor..????). 2)Ce acte sunt nevoie pentru optinerea punctului de lucru...(cu aprox cit dureaza).3)Ce acte este necesar pt achizitionarea unei case de marcat.4)Este adevarat ca prop. plateste niste taxe la avizarea contr de inchirere pe un an...?pt ca ma tot amana cu avizarea lor.....spune ca ii este teama sa nu platesca degeaba (imi dadea de inteles sume marii.....cam ce suma ar fi la o prop de 60mp) ca dupa o perioada de 3-4 lunii eu sa nu pot tine pasul....cu toate ca eu iam specificat foarte clar ca nu o sa fie asa,plus ca am plecat impreuna la drum cu un avans pe 3 luni si la sfarsitul lor plateam din 3 in 3 luni ..

Multumesc anticipat pentru raspunsurile d-voastra.