Din pacate asa este . O data cu diminuarea din iulie 2010 mamicile au primit procentul de 72,25 % din media ultimelor 12 venituri nete . Potrivit Oug 111 /2010 vom primi de la 1 ianuarie 2011 (adica in luna februarie pentru ca primim tot de pe o luna din urma ) 75 % din media ultimelor 12 venituri nete (deci cu 2.5 % mai mult ca pana acuma ) . Normal era ca noi cele care am nascut pana la 31 dec. 2010 sa beneficiem de 85 % din media ultimelor 12 venituri nete caci asa era legea la momentul respectiv. Dar cum in aceasta tara a saraciei si umilintei se aplica legile retroactiv si din mers sa nu ne miram ca e haosul care e . Deci sa ne multumim ca ne dau si noua 2,5 % dupa ce ne-au taiat initial 15 % ...
Va doresc toate cele bune , sa va ajute bunul Dumnezeu sa va puteti creste copilasul !
Buna seara!
Buna seara!
O intrebare as dori sa va adresez : E corect din punctul de vedere constitutional ca o lege sa se aplice retroactiv. Din moment ce in perioada in care eu am nascut (22.04.2010) si am intrat in concediu de ingrijire a copilului ( 26.08.2010 ) procentul era de 85 % din media ultimelor venituri nete , mi se parea corect ca noi sa beneficiem de prevederile legislatiei atunci in vigoare . Se poate actiona in instanta? In ce mod ?
Va multumesc anticipat !
Buna ziua!
Numele meu este Simona (Baia Mare) . Am intrat in concediu de ingrijire a copilului in 26.08.2010 si indemnizatia mea este de 978 lei (respectiv 72.25% din media ultimelor 12 venituri nete , acest fapt datorandu-se diminuarii cu 15 % ) .
Legile spun ca diminuarea este valabila pana la 31 dec. 2010 . Sa inteleg ca incepand cu 1 ianuarie 2011 se va reveni la procentul de 85 % din media ultimelor 12 venituri nete ? (daca ne incadram pe prevederile legii 148 /2005). As dori un raspuns la aceasta intrebare .
Va multumesc anticipat .