avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Activitate serpicco

Activitate serpicco

greu de crezut, in mai termina 100 de judecatori la inm. treb sa fie si pt ei locuri.
si pt tabelul dvoastra, stiu 3 rezultate: un 79-ph, 76-olt, 73 vl
buna seara. sunt auditor anul 2 la inm si vreau sa va felicit pe toti cei care ati trecut de aceasta proba. mare atentie, avand in vedere exeperienta de anul trecut, dupa aceasta proba clasamentul se schimba. pt rationamen trebuie sa va pregatiti bine si la capitolul rezolvare contra timp. pt interviu cititi codul deontologic si legiile 303, 304 (mai ales problemele de abateri disciplinare si cele privind incompatibilitatile) si fiti atenti la cerintele lor.
Stiu ca sunteti stresati pentru ceea ce va urma, dar vreau sa va mai transmit un gand. cred ca majoritatea dintre noi ne vom intalni in vara sa incepem munca DE LINS DOSARE cum se spune prin magistratura. daca imi este permis un sfat, doar daca... Am vb cu multi colegi, cu inm sau direct pe post, si am concluzionat ca este important ca atunci cand mergem in practica sa ne dam seama ca acesti oameni care vin in fata magistratilor o fac din nevoie ci nu din placere. Am avut placerea sa vad in anii acestia multi magistrati seriosi (indiferent ca erau din vechea garda, inm sau direct pe post), dar si neplacerea de a vedea si exemple negative, indiferent de provenienta magistratilor. va enumar cateva greseli, care imi vin la intamplare: - modificat minuta cu pasta corectoare, e caz tipic de excludere din magistratura; antepronuntat in sala sau un limbaj neadecvat cu partile, respectiv petentii; trimis in judecata fara sa puna in miscare actiunea penala; s-au pus concluzii pt circ agravante judiciare; lasat grefierul sa motiveze sau sa timbreze si exemplele pot continua. Ideea pe care am vrut sa o subliniez este aceea ca in meseria asta trebuie sa invatatm permanent. am vzt si in cazul colegilor mei, nu multi, situatii in care s-au multumit ca au intrat si restul...
Va urez mult succes dragi colegi, atentie la toate probele.
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
adi_09 a scris:

gheisha87 a scris:

In fond nu e nimeni''vinovat'' ca a luat nota mare la interviu...vinovat este procentul prea mare pt interviu.Oricum inca o data felicitari celor intrati :)...90% sunt oameni care merita sa fie acolo pt cunostintele juridice si cele de rationament...restul au avut noroc la comisie. Si pe final vreau sa va intreb....cum va explicati ca un lector ia la interviu 8 si pica de pe locul 180 si ceva in afara celor 200 de locuri??? oare omul asta e chiar asa de nepotrivit ca magistrat? ...fata de o tipa pe care eu o stiu, ce a luat la rationament ff putin si la interviu ia 9 si mult( nu zic cifre exacte fiindca nu vreau sa se prinda)

eu nu cred ca au avut noroc... pana la urma tot concursul de fapt e o compettite cu mai multe probe si iasa invingator cel care s-a descurcat cel mai bine. Degeaba esti bun la primele si slab la restul fiindca s-ar putea sa ramai pe dinafara... sau poti sa fi mediocru la primele si la ultimele sa fi cel mai bun si sa iesi invingator.

Si vad ca multi tot tineti deasupra proba juridica, eu zic ca proba juridica nici nu-i asa de importanta ca pana la urma un magistrat bun nu e ala care stie totul de dinafara, ci e acela care are o gandire logica, analitica, o persoana echilibrata care stie cauta acolo unde trebuie in cod, tratate, carti, etc.si stie sa aplice ceea ce cunoaste...de fapt asta si urmareau ei la interviu.

desi sunt unii dintre cei care sustin ca proba juridica are o mare importanta (am vazut la seminarii ca in general cei cu note peste 80 erau mult mai buni decat cei care au intrat cu 74 de puncte la juridic), trebuie sa recunosc ca ai si tu mare dreptate in ceea ce priveste si importanta celor doua probe. trebuie sa se faca o analiza de catre cei de la CSM. este adevarata si afirmatia ta ca fiecare proba a concursului este importanta, facand parte din regulile concursului cunoscute de la inceput.
carolina herera a scris:

Iras a scris:

Interviul este extrem de important, dupa cum se vede mai ales incepand de anul asta.Si sunt perfect de acord cu asta. Nu poti lasa pe oricine sa acceada in sistem.Pentru a ajunge magistrat iti trebuie stapanire de sine,rezistenta psihica dusa la extrem,adaptabilitate si viteza de reactie in orice situatie.In sala de judecata nu este ca in salile de curs. Sunt vietile oamenilor in joc si daca cineva are o cat de mica ezitare, poate schimba cursul vietii cuiva.Nu mi se pare deloc absurd ca o comisie a dat note mici sau numai note mici si alta numai note mari. De fapt, acest examen nu este obligatoriu pentru nimeni. In momentul in care ''te bagi'' cam banuiesti ce te asteapta. Si iti asumi riscurile, inclusiv riscul notarii propriului interviu cu o nota nu tocmai satisfacatoare pentru tine. Asta e viata.

Nu sunt de-acord cu tine si iti spun si de ce. Cum ti se pare situatia in care o persoana ia la interviu nota 9 ,47 si anul urmator obtine la aceeasi proba nota 7?

Raspunsul la dezbaterea voastra, in care amandoua aduceti argumente bune, il va da CSM-ul prin mentinerea sau nu a acestui procentaj. Din cate inteleg, ati intrat amandoua. Felicitari!
Cred ca s-a gresit cu aceasta proportie la interviu. de aceea, eu apreciez ca nu la comisii e problema (membrii comisiilor incearca sa fie obiectivi, dar sunt si ei oameni), ci la proportia de 25 la suta. si anul trecut au fost diferente la note, dar fiind un procent f mic la aceasta proba, n-au contat foarte mult notele. imi pare f rau de cei care au luat peste 80 la grila-acolo e munca- si au picat. eu cred ca in 20 de minute 5 oameni nu isi pot da seama cat de bun magistrat va fi sau nu un candidat. scopul acestei probe, din punctul meu de vedere, ar trebui sa fie acela de a sesiza gravele derapaje, care ar face ca un candidat sa fie incompatibil cu calitatea de magistrat. degeaba imi poate vb un candidat de impartialitate si independenta si sa fie primul care nu le respecta si invers. pt la anul ar trebui scazuta proportia la interviu. la rationament e ok, zic eu, dar la interviu un 15 la suta ar fi suficient. in incheiere, va felicit pe toti 390 de insi participanti. imi exprim regretul pentru cei care au avut punctaje mari la juridic si au picat. ca sa nu se inteleaga ca acest mesaj ar fi generat de frustrarea neadmiterii in 2012 vreau sa precizez ca sunt anul 2 la inm. am vrut doar sa ii sustin pe cei cu note mari la juridic, care au picat, stiu ca nu-i ajuta cu nimik regretele mele, dar .....
multumesc frumos!
Buna ziua stimaţi jurişti, am o mare rugaminte, daca ma puteti ajuta cu obtinerea unor acte normative: ma intereseaza:
INSTRUCTIUNI PROPRII DE LA SÃNÃTATEA ªI SECURITATEA MUNCII LA PROFESORI, daca nu macar unele asemanatoare pe care sa le pot adapta. Va multumesc frumos! o zi minunata!
felicitari celor care au intrat. eu zic sa ne apucam din nou de treaba. sincer, imi doresc ca in vara sa fie un examen normal, nici ca in vara , nici ca in iarna. unul ca in 2008, 2009. ce se aude cu noua modalitate a examenului? sincer o prefer pe asta. din cate stiu eu tot 200 de locuri vor fi. trecem pe topicul de 2011?
buna, am fost ieri la comisia nr. 2. a fost foarte lejer. m au intrebat ce faqc daca prim procurorul incearca sa intervina in cauza mea. m am tinut tare ca nu o sa cedez, desi mi se sugera ca uneori in parchet e bine sa mai si cedezi. am iesit dupa vreo 15 minute. am zis si o mica tampenie, dar nu cred ca ma va afecta foarte mult. sper. in functie de nota, imi dau seama cum ar fi trebuit sa ma prezint. multa bafta la toti!