Daca expertul este functionar public poate participa la expertiza?
Ma refer la expertul parte, acesta fiind angajatul primariei in functia de inspector de specialitate in constructii.
exista un cadru legal unde pot gasi informatii?
am gasit informatii - Legea 161/19.04.2003 SECŢIUNEA a 5-a
Incompatibilităţi privind funcţionarii publici
Daca expertul este functionar public poate participa la expertiza?
Ma refer la expertul parte, acesta fiind angajatul primariei in functia de inspector de specialitate in constructii.
Am si eu o intrebare;
Daca nu este incheiat contract de asistenta cu avocatul nu poate sa raspunda pt neprezentarea la ultimul termen (unde trebuia sa-mi sustina cauza - a avut probe reale, inscrisuri, fotografii, etc. )din proces desi reiese din termenele anterioare ca am fost reprezentata de d-lui?
Revin cu o rugaminte; puteti sa imi spuneti daca la partea electrica expertul trebuie sa se implice, sa verifice practic un circuit (care este la vedere) cu ochiul liber care a fost jonctionat la tabloul electric din apartamentul meu pe care ulterior l-a dezafectat constructorul cand i-am cerut explicatii. Am gresit pt ca atunci trebuia sa-i chem pe cei de la EON sa constate. Eu chiar nu am vrut sa-i fac rau, dar dupa toate problemele create ar trebui sa suporte consecintele. Intradevar subiectul este foarte vast dupa cum a-ti concluzionat si dumneavoastra.Va multumesc.
A obtinut autorizatia si toate avizele necesare pt constructie pe persoana fizica, pt proiecte a apelat la firme in domeniu dar nu a respectat acele proiecte. Din acest motiv nu vrea sa scape nici proiectul din mana. Pentru o noua expertiza o sa cerem in instanta ca proiectul sa fie depus la dosar sa putem sa-l studiem si chiar sa predea un exemplar la noul proprietar asa cum este prevazut in lege. O sa va tin la curent cu ce se intampla. Abia astept sa vad raportul expertului. Va multumesc.
Pe data de 11.02.2011 a avut loc expertiza iar pe 25.02.2011 are loc urmatorul termen si expertul principal nu a dat inca raportul la expertul parte pt studiu si semnare daca este cazul, dar dupa cum a avut loc expertiza mai mult ca sigur o voi contesta. Pot sa va spun ca sunt foarte dezamagita de acest expert principal, in primul rand s-a purtat mizerabil si tot timpul gasea solutii pt constructor sa-l las sa repare in loc sa consemneze toate neregulile.Nu voia sa verifice si sa masoare peretele exterior care e de importanta f. mare- centrala e montata pe acest perete si tevile care alimenteaza CT sunt ingropate in perete care este compus din rigips- vata minerala si la exterior lambriu de PVC desi in proiect are alta compozitie respectiv ; rigips-dulap de lemn- vata minerala- dulap de lemn- osb (INGHEATA LA TEMP SCAZUTE), petele de pe tavan care nu sunt putine, aparute de la condens provocat de proasta metoda de construire a acoperisului. Si vecinii se confrunta cu aceaste doua probleme.La mine din pacate mai sunt si alte nereguli. In concluzie mi-a spus "ce mai vreti doamna aici e lux, sa vedeti alte mansarde cum sunt construite".
Va multumesc pt informatii si sper ca nu v-am plictisit.
Va multumesc mult pentru ajutor, pe 11 febr. urmeaza sa aiba loc expertiza si sper din tot sufletul ca acest expert sa-si faca lucrarea conform procedurilor si bineinteles va fi asistat de inca un expert parte.
Sa inteleg ca nu exista cadru legal cu specificatii privind modul si documentele necesare pt expertiza tehnica in constructii? Insist pe aceasta tema pt ca vreau sa fiu informata corect pt a putea sa-mi sustin cauza. Vreau sa-mi dati o sugestie sa ma indrumati ce lege trebuie sa consult ca sa ma documentez.
Expertul mi-a comunicat telefonic data efectuarii expertizei si in acelasi timp mi-a spus ca este de datoria mea sa prezint proiectul. Puteti sa-mi recomandati un cadru legal unde specifica clar in sarcina cui cade obligatia de prezentare a proiectului?
am avut programare pt expertiza dar expertul numit de instanta a motivat ca ar vrea sa asculte intai martorii si apoi sa faca expertiza ceea ce nu mis-a parut a fi corect iar partea reclamata a venit fara proiect si expertiza nu a mai avut loc, din acest motiv vreau sa stiu cine trebuie sa vina cu proiectul care a stat la baza construirii acestui apartament