Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Am solicitat prin instanta o expertiza pentru un apartament cumparat la o mansarda de bloc direct de la constructor (persoana fizica), unde dupa nici sase luni de utilizare au aparut defectiuni si vicii ascunse. Cu ce documente trebuie sa vina expertul si daca trebuie sa fie prezent si constructorul (vanzatorul)? Mentionez ca in momentul cumpararii nu am primit proiectul ce a stat la baza constructiei apartamentului. Raspunsul dumneavoastra mi-ar fi de mare folos.
Va multumesc pentru timpul acordat.
am avut programare pt expertiza dar expertul numit de instanta a motivat ca ar vrea sa asculte intai martorii si apoi sa faca expertiza ceea ce nu mis-a parut a fi corect iar partea reclamata a venit fara proiect si expertiza nu a mai avut loc, din acest motiv vreau sa stiu cine trebuie sa vina cu proiectul care a stat la baza construirii acestui apartament
Expertul mi-a comunicat telefonic data efectuarii expertizei si in acelasi timp mi-a spus ca este de datoria mea sa prezint proiectul. Puteti sa-mi recomandati un cadru legal unde specifica clar in sarcina cui cade obligatia de prezentare a proiectului?
Sa inteleg ca nu exista cadru legal cu specificatii privind modul si documentele necesare pt expertiza tehnica in constructii? Insist pe aceasta tema pt ca vreau sa fiu informata corect pt a putea sa-mi sustin cauza. Vreau sa-mi dati o sugestie sa ma indrumati ce lege trebuie sa consult ca sa ma documentez.
Constatatrea expertului pe probleme tehnice nu are nicio legatura cu audierea martorilor. Expertul trebuie sa isi faca lucrarea dispusa de instanta,el neavand niciun drept sa conditioneze efectuarea lucrarii,dect in cazul neplatii onorariului. Eu am dubii,cu privire la impartialitatea unui astfel de expert,care leaga o constatare tehnica de efectuarea unei proceduri judiciare care nu are nimic comun cu atributiile sale dispuse de instanta la stabilirea obiectivelor