Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Am solicitat prin instanta o expertiza pentru un apartament cumparat la o mansarda de bloc direct de la constructor (persoana fizica), unde dupa nici sase luni de utilizare au aparut defectiuni si vicii ascunse. Cu ce documente trebuie sa vina expertul si daca trebuie sa fie prezent si constructorul (vanzatorul)? Mentionez ca in momentul cumpararii nu am primit proiectul ce a stat la baza constructiei apartamentului. Raspunsul dumneavoastra mi-ar fi de mare folos.
Va multumesc pentru timpul acordat.
Intrebare-tot la expertiza in constructii.
Autorizatia de construire trebuie sa contina printre altele si P.A.C(proiectul).Acest proiect trebuie sa fie special dat pentru constructia respectiva, acest lucru fiind mentionat in descrierea proiectului si cartusul obligatoriu sau pot lua proiectul de la o alta lucrare, anterioara,facut cu 2 ani inainte, si il anexez pur si simplu la lucrarea mea, pentru constructia mea.Aceasta-i intrebarea.
Pentru o mai buna cunoastere a celor prezentate de dumneavoastra , ar fi prea mult si a-si ocupa spatiu.Va rog sa consultati :LEGE nr. 50 din 29 iulie 1991 (**republicată**)(*actualizată*)
privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii(aplicabilă începând cu data de 14 februarie 2009*)
*) Textul republicat al legii a fost publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 933 din 13 octombrie 2004. cu modificările şi completările aduse de: ORDONANŢA DE URGENŢÃ nr. 122 din 24 noiembrie 2004; LEGEA nr. 119 din 5 mai 2005; LEGEA nr. 52 din 8 martie 2006; LEGEA nr. 376 din 5 octombrie 2006; LEGEA nr. 117 din 2 mai 2007; LEGEA nr. 101 din 9 mai 2008; ORDONANŢA DE URGENŢÃ nr. 214 din 4 decembrie 2008; ORDONANŢA DE URGENŢÃ nr. 228 din 30 decembrie 2008
In special ve-ti urmari articolele :7, 9 si 12 si ve-ti consulta ,,Anexa 1''-continutul cadru al documentatiei tehnice(DT)pentru autorizarea lucrarilor de constructii
CA expertiza sa fie recunoscuta de instanta de judecata trebuiesc respectate conditiile de convocare a partilor ( este necesar ca aceasta sa se faca cu scrisoare cu confirmare de primire sau telegrama )in termenele prevazute de lege ( cu cel putin 5 zile inainte)iar data convocariii sa nu fie sambata, dumineca sau sarbatori legale .Pentru simplu motiv de nerespectare a celor de mai sus puteti sa nu va prezentati la expertiza si puteti refuza expertiza .
Toate imobilele construite inainte de 1975 vor fi expertizate tehnic privind structura de rezistenta, in termen de 2 ani de azi incolo conform actiunii complexe la nivel national, in contextul atenuarii efectelor unui potential dezastru provocat de cutremure. Este adresa primita de la primarie in urma solicitarii Inspectoratului Judetean in Constructii
suntem obligati sa alcatuim/reconstituim (pe cheltuiala proprie)/completam la zi cartea tehnica a constructiei!
in resita sunt disparute... pierdute... toate cartile tehnice...! (sau ma rog...) aquacaras ne trimite la primarie, primaria ne trimite la prescom, prescomul ne trimite la... timisoara
s-au primit astfel de adrese si in tara?
cam cat costa reconstituirea cartii? la o scara cu 10 etaje, 40 apartamente?
cartea este pe cladire sau fiecare scara in parte?