avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate manjula

Activitate manjula

Răspuns la discuția concediu maternal de 1 an
multumesc pt raspuns si pt vestea buna :)

in cazul in care aveti noua lege privind cresterea si ingrijirea copilului, ati putea sa mi-o trimiteti pe mail?
sos.manjula@gmail.com

multumesc frumos
Răspuns la discuția concediu maternal de 1 an
Multumesc de raspuns.

Pot beneficia de indemnizatie crestere copil pt o urmatoare sarcina, in cazul in care, dupa concediul maternal de 1 an, raman pt 4-5 luni in concediu fara plata, dupa care ma intorc la servici pt cateva luni, ramanand pt a doua oara insarcinatata? In cele 4-5 luni de concediu fara plata imi voi plati contributile la salariul minim pe economie. Cum se calculeaza in acest caz indemnizatia maternala pt al doilea copil avand in vedere ca nu am un an intreg lucrat?

Multumesc.

Eu ar trebui sa nasc la inceputul lui iunie 2011. Daca optez pt. concediu crestere copil de 1 an, cand trebuie sa ma intorc la servici? In momentul in care copilul implineste 1 an sau la 1 an dupa ce mi se suspenda contractul de munca?

Multumesc.
monica.voinea a scris:

Dvs faceti aceste calcule raportandu-va la data estimata a nasterii. Nasterea copilului poate sau nu sa fie la data respectiva. Pentru siguranta refaceti calculul cu 55 de zile dupa nastere, adica concediu postnatal, din cele 126 de zile cat reprezinta suma concediilor pre si postnatal. Asta ca sa nu aveti surprize privind nasterea mai tarziu decat data estimata a acesteia care rezulta din calculele medicilor de specialitate. Cat priveste opinia medicului de familie, nu facem comentarii, atat timp cat medicul specialist care supravegheaza sarcina poate da o recomandare de concediu medical pentru risc maternal. Asadar, succes si nastere usoara...............:)



va multumesc pt raspuns. dar un lucru totusi nu am inteles. am dreptul la cele 84 zile prenatale daca nu am risc maternal?
ma intereseaza ca si principiu, eu imi voi lua o marja de eroare la cele 42 zile, dupa cum ati precizat si dvs.
multumesc
din cate am citit in lege, sunt obligata sa-mi las 42 zile din cele 126, dupa nastere. asta inseamna ca, teoretic, pot intra in concediu prenatal cu 84 zile inainte de nastere, ceea ce inseamna 12 saptamani. alte prevederi sau conditii nu am gasit in lege. insa medicul meu de familie imi spune ca nu pot intra in concediu prenatal cu 84 zile inainte de nastere, decat in cazul unei sarcini cu risc maternal (ceea ce nu ezista in cazul meu). si mi-a mai spus ca ea nu-mi poate da prenatal decat din saptamana 33 (adica cu 4 saptamani mai terziu decat as avea dreptul). puteti sa-mi spuneti daca este prevazut asa ceva in lege? chiar nu am dreptul la cele 84 zile de prenatal?
multumesc