Eu ar trebui sa nasc la inceputul lui iunie 2011. Daca optez pt. concediu crestere copil de 1 an, cand trebuie sa ma intorc la servici? In momentul in care copilul implineste 1 an sau la 1 an dupa ce mi se suspenda contractul de munca?
Eu ar trebui sa nasc la inceputul lui iunie 2011. Daca optez pt. concediu crestere copil de 1 an, cand trebuie sa ma intorc la servici? In momentul in care copilul implineste 1 an sau la 1 an dupa ce mi se suspenda contractul de munca?
Multumesc.
Va trebui sa reveniti la serviciu in prima zi urmatoare celei in care copilul implineste varsta de 1 an si nu de la data cand se implineste 1 an de cand vi s-a suspendat c.i.m.
Pot beneficia de indemnizatie crestere copil pt o urmatoare sarcina, in cazul in care, dupa concediul maternal de 1 an, raman pt 4-5 luni in concediu fara plata, dupa care ma intorc la servici pt cateva luni, ramanand pt a doua oara insarcinatata? In cele 4-5 luni de concediu fara plata imi voi plati contributile la salariul minim pe economie. Cum se calculeaza in acest caz indemnizatia maternala pt al doilea copil avand in vedere ca nu am un an intreg lucrat?
Noua lege privind cresterea si ingrijirea copilului prevede ca puteti beneficia de indemnizatia in cauza chiar daca ati fost in concediu fara plata pentru cresterea copilului. (5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
....
i) au beneficiat de concediu fără plată pentru creşterea copilului;