avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Activitate logIn

Activitate logIn

Răspuns la discuția Admitere INM 2014
cristian i a scris:

nerespectarea dr de preemtiune se sanctioneaza cu

a.nulitate absoluta
b.nulit rel
c.inopozabilitatea actului fata de titularii dr de preemtiune
d.niciuna


a,b
adabrasoveanca a scris:

logIn! sunt in aceeasi situatie ! nu am primit nimic la contestatia pentru trei materii. imi trebuiau 0,02... am facut cerere de vizualizare. crezi ca se poate obtine ceva? eu cred ca nu mi-au recorectat lucrarile... altfel nu-mi explic cum sa nu primesc nimic. se stie ca la recorectare s-au desprins de barem .In ce ma priveste nu am simtit acest lucru... Sunt absolut disperata... si sunt si mai frustrata de faptul ca cei care aveau cu mult mai putin decat mine au intrat iar eu, care mai aveam atata de putin nu. repet, nu reprosez nimic celor care au fost admisi dupa contestatii. puteam fi printre ei.... situatia aceasta aberanta se datoreaza modului de corectare.


Nu se mai poate face nimic.
Acum un an un candidat a reusit sa isi vada lucrarea dupa ce a vorbit cu Briciu, care fiind de fata la prezentarea lucrarii i-a dat dreptate candidatului, insa nu a putut face nimic.
Nu am cunoscut personal candidatul respectiv ca sa pot garanta pentru afirmatiile facute, insa nu s-a schimbat nicio nota dupa solutionarea contestatiilor indiferent daca avem dreptate sau nu - cel putin nu din 2009 incoace.
Crisanca a scris:

Exact la situatia asta ma refeream ca ar foarte trista, sa fii neindreptatit in urma contestatiilor.
Eu initial am luat doua puncte in minus la civil, dar s-a normalizat situatia dupa contestatii. Tie sa inteleg ca nu ti-au dat nici macar 30 de sutimi din acele doua puncte? Esti sigur ca ai calculat corect dupa barem si la ce materie?


Pe barem mi-am calculat la toate materiile unde notele au corespuns cu o marja de 0,5 puncte ( exclud OEPA).
La drept penal nu am scris ca "tentativa la infracţiunea de tâlhărie s-a săvârşit în varianta agravată într-o locuinţă sau dependinţe ale acesteia (art. 211 alin. 21 lit. c C.p.)- 0,5 puncte", - conexitate topografică - 0,25 puncte, - conexitate cronologică - 0,25 puncte, - complice la infracţiunea de furt calificat comisă de A: - 1,5 puncte. In total 2,5 puncte. Daca am omis si alte aspecte nu le pot incadra in mai mult de 0,5 - 1 punct. Astfel nota 6,50 as fi considerat-o ca fiind corecta- nu m-ar fi nemultumit nici nota 5 pentru ca as fi promovat examenul.
Discrepanta e mult prea mare ca sa nu ma consider neindreptatit.
Daca am sa obtin o copie de pe lucrare am sa o postez pe net pentru a imi putea dovedi sustinerile.
Crisanca a scris:

Si mie mi s-au dat doua puncte in plus la civil dupa contestatie, dar asa a fost corect dupa barem, aceeasi nota o calculasem initial. La OEPA, desi am scris multe in plus pentru ca nu am cazut pe subiect, daca ar fi sa fim corecti si strict pe barem as zice ca am primit mai mult decat meritam cu un punct cel putin, de-asta nici nu am facut contestatie. La celelalte materii la care am facut contestatie am primit cu 25 de sutimi sau jumatate de punct mai mult decat mi-am calculat dupa barem. Per ansamblu, eu zic ca au avut tendinta sa fie mai toleranti la contestatii si chiar au dat putin mai mult decat baremul. Nu vad cum nu a primit cineva 25 de sutimi in plus daca zice ca a facut mult mai mult, mie astea imi par vorbe si nu as vrea sa fie altii influentati daca citesc. Cred ca nedreptatile s-au facut in prima faza a corectarii, iar dupa contestatii s-au dat note chiar mai mari decat meritate. Imi pare rau daca cineva a fost neindreptatit chiar dupa contestatii, ar fi foarte trist. Imi pare rau de cei picati cu 6.99 de exemplu si eu am avut inainte de contestatii 6.97, imi trebuia doar 15 sutimi in plus ca sa iau examenul, asa ca stiu cum este.


Felicitari pentru promovarea examenului.
Referitor la indulgenta corectorilor la OEPA- cat timp nedemnitatea nu era in tematica nota reflecta in cazul meu nota fara subiectul referitor la nedemnitate.
Referitor la indulgenta de ansamblu al corectorilor asupra lucrarilor mele - notele obtinute corespund corectarii pe barem, fara puncte puse din burta ( in cazul meu ).
In afara de nota de la OEPA respectiv inca o materie nu ma consider avantajat/dezavantajat.

Insa, cat timp la restul am obtinut notele calculate iar la una din materii reiese o diferenta de 2 puncte in minus si nu pana in 30 de sutimi cat as fi avut nevoie la materia respectiva sa promovez examenul, sutimi pe care nu i-am obtinut - am avut initial media peste 7- consider ca vizualizarea lucrarii (impreuna cu corectarea ei in concret ) va da dreptate ori lor ori mie.
Cat timp nu mi se ofera posibilitatea sa imi sustin afirmatiile prin probe - corectorii au fost painea lui dumnezeu.
Daca ai obtinut notele meritate de tine - tine si de sansa, nu extrapola situatia ta si la altii fara sa ai o imagine de ansamblu.
Pentru cei care vor mai da si la anul sau pentru prima data: gradul de pregatire nu este neaparat si suficient pentru promovarea examenului.
Cat timp nu iti permite sa primesti o copie de pe propria lucrare nu se poate face chiar nimic - Trasparenta zero
Macar asa puteai sa iti postezi lucrarea pe retelele de socializare sau in mass media fapt care ar obliga UNBR ul la corectitudine fata de cei care dau examenul pe bune in anii care vor urma.
Daca ne-am solidariza mai multi sa facem o propunere in interes comun: primirea, la cerere, a unei copii de pe lucrare am avea, in cel mai rau caz, o dovada a incompetentei celor care ne corecteaza lucrarile.
Daca nu incercam sa schimbam sistemul la anul vor fi iar aceleasi discutii care se poarta de cativa ani.
vic_tor88 a scris:

Sunt evident pentru un examen in februarie 2014!

Insist ca examenul sa fie grila in 2, 3 sau 4 zile, iar daca vor mentine sinteza trebuie sa publice si bibliografia recomandata!!


Toti ne dorim grila - nu vad sa se arda aici.
Ar fi extraordinar daca intr-adevar se va organiza, indiferent de modalitate.:worthy:
Stie careva daca au mai fost initiative in anii precedenti (exclusiv sibiu 2010) pentru organizarea unei noi sesiuni? Daca da, care a fost motivul respingerii?
alext a scris:

1000 de sustinatori se pot strange, dar de unde ideea acestui numar?
Cred ca si mai important este sa ne facem cunoscut/auzit mesajul.

Am postat si un mesaj pe grupul de pe facebook in acest sens.


Pentru ca e important sa fim cat mai multi. 1000 de persoane, in mod normal, reprezinta jumatate din cei care vor sustine un eventual examen -- ideea de majoritate.
O informatie pe care am aflat-o intamplator: unele lucrari au fost corectate de avocati cu 2 ani vechime, nici macar de avocati cu 10 ani vechime in profesie, cu atat mai putin de catre cadre didactice.

Pentru o cerere de organizare a unui nou examen trebuie sa strangem minim 1000 de semnaturi, altfel nu vad vreo sansa sa se mai organizeze o noua sesiune.
numantere a scris:

voi nu intelegeti ca nu rezolvati nimic in instanta?care e obiectul cererii de chemare in judecata?crezi ca instanta poate da o hotarare prin care sa zica "costel de azi esti avocat?",sau "ileana de azi esti avocata?".sunteti oameni care au vrut sa fie avocati, haideti sa avem putina ratiune


Poate nu m-am exprimat suficient de clar: vreau sa obtin o hotărâre din care sa rezulte cat se poate de clar neglijenta cadrelor care au corectat lucrarea si implicit organizarea defectuoasa a examenului de catre inppa impreuna cu returnarea taxei de examen. Faptul ca noi ne lamentam asupra subiectivismului e una, Gigel stie ca ai picat deci nu esti pregatit suficient sa fii avocat.
Cat tim va ecista o hotarare favorabila in acest sens se va schimba sistemul de corectare a lucrarilor pentru anul viitor.