avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Activitate garleanu

Activitate garleanu

Primaria nu intocmeste factura pentru taxa de parcare,dar emite decizie de impunere.Deci contul 401,nu poate fi utilizat in aceasta speta.
Art. 635=512/531,este gresit.Corect 446=5121 sau 5311. contul 635 se inchide prin 121 si este folosit doar la constituirea obligatiei 635-446.(aici era nesiguranta mea)
Multumesc pentru raspuns.Eu am contabilizat si taxa de parcare(impusa de primarie)la taxe si vars.asimilate identic cu impozitul pe mijl.auto.Sper sa nu fi interpretat gresit.
Va adresez rugamintea sa-mi spuneti ce articol contabil fac pentru inregistrarea in contabilitate a impozitului pe un mijloc de transport si a taxei de parcare la o Asociatie sportiva? Multumesc
Va adresez rugamintea sa-mi spuneti care este modalitatea de plata a valorii unei proprietati intre persoane fizice.Cumparatorul poate achita cu numerar valoarea proprietatii neavind cont bancar niciuna dintre parti?Multumesc.
1.Un PFA,achizitioneaza un autoturism neamortizat integral,ce inregistrari contabile trebuie sa faca si ce amortizare calculeaza?
2.Dupa un an peroana este nevoita sa inchida PFA.Cum se procedeaza cu autoturismul daca trebuie sa intocmeasca bilant de inchidere?
Monografie contabila la cumparator, achizitie autoturism complet amortizat
In cazul in care un sofer a produs un accident cu daune materiale ,fuge de la locul faptei dar a fost vazut i s-a luat numarul masinii si marca,firma la care are RCA,poate da numele si adresa faptasului persoanei pagubite pentru a merge la instanta?Politia a refuzat spunind ca este problema lor si din lipsa de personal va dura multe luni pentru al contacta pe pagubit.
Ce articole contabile se impun la achizitia de catre un ong a unui mijloc de transport second-hend de la o firma din Romania si are parcursi 120.000 km.
Un ONG,achizitioneaza din Germania un mijloc de transport persoane de 8 locuri cu durata de viata de peste 8 ani.Cum se inregistreaza in contabilitate si daca mai calculeaza amortizare.