Si eu am fost astazi la taxe si impozite si la administratia financiara a sectorului 5 si nu au vrut sa-mi dea nimic care sa mentioneze ceea ce am cerut eu. Am sunat la INM si o doamna de acolo mi-a zis ca ceea ce vor este o adeverinta din care sa rezulte ca nu avem amenzi contraventionale si ca aceste adeverinte au fost date fie de administratia financiara, fie de cei de la taxe si impozite (in functie de oras). Am vorbit apoi cu un director de la administratia financiara care a spus, evident, ca nu stie despre ce este vorba, dar crede ca ar fi suficienta adeverinta de venit, pentru ca acolo se arata daca am datorii etc. Asa ca, in lipsa de alte idei, asta am cerut.
Vă mulţumesc foarte mult pentru răspunsul dumneavoastră! Acelaşi lucru l-am citit şi eu şi vroiam să mai aud o părere, pentru că mi s-a părut foarte deplasat ca cineva responsabil de aceste pensii să mintă în asemenea mod.
Ana-Maria
Vă rog să mă ajutaţi cu un răspuns.. Beneficiez de pensie de urmaş militară după tatăl meu, în prezent am 24 de ani şi am terminat facultatea, iar în câteva zile voi termina şi un masterat. Este posibil să mă înscriu în continuare la un alt masterat şi să continui să primesc pensia până la 26 de ani, aşa cum prevede legea pensiilor? Întreb acest lucru pentru că doamna care este responsabilă de judeţ pentru pensia mea mi-a răstit la telefon că nu se mai poate, deoarece pensia de urmaş asigură doar facultatea şi un masterat, fără să mă lămurească şi cu un temei legal, iar eu nu am găsit să citesc despre aşa ceva. Vă mulţumesc foarte mult! Ana-Maria