avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate bucuriejoy

Activitate bucuriejoy

Răspuns la discuția calitate procesuala activa
Multumesc pentru raspunsuri . O sa iau jos gardul ( .... probabil ca o sa-l faca vecinul deoarece cu el ma invecinez pe o portiune mai lunga , atat la stanga cat si la dreapta beltii si nu ne convine la niciunul sa ramana o portiune deschisa intre noi ) .
Va rog insa sa-mi raspundeti la intrebarea de final : daca vecinul care ma da in judecata are calitate procesuala activa ( in cazul in care nu are teren in parcela mea ) si ce se intampla cu conventia pe care el o incalca acum cand in procesul anterior o considera valida ?
Multumesc
Răspuns la discuția calitate procesuala activa
Precizez ca balta si paraul nu sunt intabulate pe nimeni ! Balta este inconjurata pe trei laturi de mine iar a patra latura se extinde pana in gardul pe care a trebuit sa-l fac intre mine si noul vecin intabulat de cealalta parte a gardului ( si abeltii deci ).
Va rog sa-mi raspundeti la urmaroarea intrebare . Suntem mai multi vecini care am dobandit teren de la acelasi proprietar . Eu sunt singurul care am cumparat in 1999 ultima bucata de teren , toti ceilalti dobandind terenurile lor prin donatie inaintea mea . Bucata pe care am cumparat-o contine un parau si o balta ( neproductiv ) care nu era trecuta in titlul de proprietate a proprietarului de la care am cumparat ( persoana avea in titlu doar teren arabil , deoarece cand a fost pus in posesie I s-a atribuit doar teren arabil , in jurul acelei belti ) .
In 2002 am intabulat terenul prin Tribunal iar paraul si balta , bineinteles ca au fost excluse din intabulare ( terenul meu inconjoara balta pe toate cele trei parti , ultima parte fiind gardul meu . Mentionez ca am inchis balta cu gard , deoarece exista proprietar intabulat si pe acea latura ).
Sentinta a ramas definitiva si executorie deoarece nimeni nu a contestat-o .
Cand ultimul dintre vecini a vrut sa intabule terenul a constatat ca din 50 de ari dobanditi prin donatie , ii lipsesc 25 de ari (insa el ocupase inca 25 de ari in proprietatea altcuiva ) . Acest lucru se datora unei intelegeri intre proprietar de la care a cumparat si vecinul meu , proprietar care recunoaste ca a instrainat mai mult teren decat avea si care ca sa-l despagubeasca pe vecin , cumpara cei 25 de ari ce-i lipsesc acestuia . Vecinul meu nu face insa acte noi pe aceasta suprafata , insa toti vecinii facem o Conventie cu harta loturilor pe care le-am dobandit toti de la proprietar si convenim ca suntem multumiti fiecare pe amplasamentul lui si cu suprafetele pe care le avem fiecare . Conventia este semnata de toti care am dobandit teren de la respectivul proprietar si autentificata la Notar.
Dupa cativa ani moare vechiul proprietar iar mostenitorul , un nepot , revendica cei 25 ari ca mostenitor de drept . Actioneaza in judecata pe vecin insa vecinul castiga procesul cu aceea conventie semnata de toti . Nepotul face recurs iar la recurs se numeste un nou expert judiciar care , dupa noile masuratori , afirma ca diferenta de teren se afla pe terenul meu si propune sa fiu dat in judecata ca sa-i cedau 25 de ari din terenul meu arabil nepotului ( si probabil cei 25 de ari reclamati de nepot , ramanand vecinului meu ) .
Mentionez ca expertul a refuzat sa ia act de faptul ca paraul si balta nu-mi apartin si nu sunt intabulate pe mine .A refuzat sa vada actele mele de intabulare .
Ce mi se pare curios este ca nu nepotul ma da in judecata ci vecinul meu .
Intrebarea mea este : are calitate procesuala activa vecinul meu care nu are teren in parcela mea si care a castigat un proces pe baza unei conventii pe care acuma o incalca ???
Multumesc!
Doresc sa stiu daca suspendarea tuturor contractelor de munca ale asistentilor personali ( peste doua sute ) angajati la Primaria Bistrita este legala ???
Exista temei legal sau se poate face prin hotararea Consiliului Local ?
Este legal sa faca aceasta la atatia oameni care oricum sunt destul de necajiti avand de ingrijit 24/24 ore o, persoana cu handicap pentru suma de 45o lei / luna ???
Multumesc !