avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Activitate Silviu19xx

Activitate Silviu19xx

Am fost implicat intr-un accident de masina ca parte vatamata. Firma de asigurari a constatat dauna totala , oferindu-mi suma de 3000 lei. Masina mea este un tico din 1995 care era intr-o stare ireprosabila inainte de accident, cumparata cu 4 luni in urma la pretul de 6000 lei . Reparatia ei costa in jur de 9000 lei . De ce trebuie sa raman in paguba cu 3000 lei daca nu am nici o vina? mai pot face ceva? pot sa refuz banii lor si sa cer reparatia? Practic nu am ce face cu 3000 lei.
Sotia mea are mai multe credite la banci diferite facute acum 5 ani impreuna cu fostul prieten. Creditele nu au mai fost achitate de 4 ani neavand nimic pe numele ei , deocamdata traim asa. anul acesta ne-am casatorit si am pus problema achizitionarii unei masini de 10.000 de euro din banii mei personali. Am inteles ca bancile vor putea executa bunul si vor avea dreptul la jumatate din valoare adica 5000, masina fiind considerat bun comun, 5000 euro reprezentand partea sotiei. Acum pot avea vre-o speranta datorita noului Cod Civil? ce pot face sa nu fiu afectat de datoriile pe care le-a facut sotia impreuna cu fostul concubin , doar pe numele ei. Mai poate fi tras cumva la raspundere el dupa 5 ani?? Mentionez ca banii nu au stat in mainile sotiei decat cand i-a ridicat de la banca . In rest el i-a gestionat cum a dorit, apoi nu a mai platit. Va multumesc anticipat.
Doresc sa ma casatoresc cu doamna X peste o luna de zile. intr-o relatie anterioara de concubinaj ea a luat de la mai multe banci credite in valoare totala de peste 60.000 Euro pe care i-a dat partenerului de viata in scopul unor investitii. ulterior nu le-a mai achitat motivul fiind despartirea de el. banii fiind luati din banca fara girant doar pe numele ei , firma de recuperari o aglomereaza periodic cu telefoane insa neavand nici un bun pe numele ei inca nu sunt probleme majore. Intrebarea mea e ce ar trebui sa fac sa nu am parte de datoriile anterioare ale ei dupa casatorie. Exista vre-un contract prenuptial in aceasta situatie, sau la ce ar trebui sa ma astept dupa ce voi achizitiona spre exemplu o masina, o casa sau voi infiinta o afacere. ? Va rog mult sa raspundeti intrebarii pe cat mai elaborat posibil sa-mi stiu viitorul. Multumesc