Buna ziua
Legea spune ca se pot face contestatii la tabelul preliminar al creantelor in termen de 5 zile de la publicare in BPI. Se iau in calcul zilele calendaristice, sau cele lucratoare?
De ex la tabelul publicat pe 10 august, care este ultima zi in care se pot face contestatii, tinand cont ca avem 3 zile libere: sambata, dumineca si o sarbatoare legala luni?
Anticipat, multe multumiri pt. raspuns
Deci cautiunea se elibereaza dupa 30 zile, daca in acest timp nu se face cerere pentru plata unor despagubiri.
Acest termen de 30 zile se calculeaza de la data cand a expirat termenul de recurs , deci de cand sentinta a devenit irerevocabila , in cazul meu 21 ian 2011 ?
V-as ruga sa-mi spuneti cum se calculeaza cele 30 zile mentionate in art 723 cpc.
Fondul cauzei s-a judecat in sept 2010, dar comunicarea am primit-o pe 05 ian 2011, apoi nefacand recurs, a devenit irevocabila pe 21 ian 2011.
Cele 30 zile curg de la devenirea sentintei irevocabila, sau de la data judecarii fondului?
Poate intrebarea suna banal, dar nu am studii juridice .... si e mai bine sa intreb pe cineva care chiar se pricepe.
Cu multumiri, Vasile
Deci daca firma n-ar putea restitui creditul conform scadentarului intocmit la cotractarea imprumutului, nu as avea nici un fel de probleme?
Nu mai detin functia de aproape un an, iar pe intervalul mandatului nu mi se poate imputa nimic.
Buna seara,
Am fost administrator intr-un SRL pana in luna februarie 2010. Mi-am depus demisia cu 30 zile inainte, mi-a fost acceptata si am fost revocat din pozitia de administrator.
In timpul mandatului meu, firma a facut un imprumut la banca, in 2008, iar eu in calitate de administrator, impreuna cu patronii am semnat niste garantii, iar firma a gajat cu o cladire, care depaseste ca valoare suma imprumutata.
Pe moment firma merge relativ bine, isi plateste ratele lunare la banca ... dar daca aceasta intra in imposibilitate de plata, pot fi raspunzator cu averea personala?
Mentionez ca nu am avut parti sociale in acel SRL, la plecare a fost numit alt admi nistrator, eu am rupt orice legatura cu firma, iar firma si-a continuat si isi continua activitatea in conditii normale.
Este o perioada de raspundere pentru administratorii revocati? Daca da, in ce interval de timp firma sau tertii pot imputa ceva administratorilor despre activitatea prestata?
Multe multumiri