Buna seara,
Am fost administrator intr-un SRL pana in luna februarie 2010. Mi-am depus demisia cu 30 zile inainte, mi-a fost acceptata si am fost revocat din pozitia de administrator.
In timpul mandatului meu, firma a facut un imprumut la banca, in 2008, iar eu in calitate de administrator, impreuna cu patronii am semnat niste garantii, iar firma a gajat cu o cladire, care depaseste ca valoare suma imprumutata.
Pe moment firma merge relativ bine, isi plateste ratele lunare la banca ... dar daca aceasta intra in imposibilitate de plata, pot fi raspunzator cu averea personala?
Mentionez ca nu am avut parti sociale in acel SRL, la plecare a fost numit alt admi nistrator, eu am rupt orice legatura cu firma, iar firma si-a continuat si isi continua activitatea in conditii normale.
Este o perioada de raspundere pentru administratorii revocati? Daca da, in ce interval de timp firma sau tertii pot imputa ceva administratorilor despre activitatea prestata?
Multe multumiri
administratorii raspund in cadrul procedurii falimentului si numai daca se incadreaza intr-unul dintre cazurile de la art.138 din lg 85 / 2006. de asemenea, doar daca faptele imputate s-au petrecut in timpul mandatului.
Deci daca firma n-ar putea restitui creditul conform scadentarului intocmit la cotractarea imprumutului, nu as avea nici un fel de probleme?
Nu mai detin functia de aproape un an, iar pe intervalul mandatului nu mi se poate imputa nimic.
Raspunderea administratorilor se angajeaza in conditiile art. 138 din Legea 85/2006 asa ca in cazul Dvs., daca nu sunt incidente acele situatii, nu veti raspunde. Insa, in masura in care ati garantat personal restituirea creditului iar banca trece la executare silita, se poate indrepta si impotriva Dvs.
Insolventa
Z.A.G.
Buna ziua . Impreuna cu sotul meu detin un SRL (un bar ), fiecare detinem 50% din partile sociale si sintem administratori si asociati . Avem ... (vezi toată discuția)