Vreau sa intreb daca pot trece direct din concediu de crestere copil in somaj? De fapt eu am un caz mai complicat intrucat am lucrat la o firma din Suceava un an de zile si apoi am intrat in concediu de crestere copil 2 ani, dar inainte de a se termina cei 2 ani am mai nascut un copil si am intrat direct in concediu de crestere copil pentru al doilea copil iar 2 ani si acum intreb daca pot iesi direct in somaj si in ce conditii? As mai vrea sa stiu ce pondere are somajul si fata de care salar brut, net, indemnizatie?Cate luni se mai poate lua somaj si daca dupa aceea mai sunt ajutoare sociale?Iar daca pot iesi in somaj unde imi voi face dosarul in Suceava sau in Iasi caci actualmente stau in Iasi?
Multe intrebari si intortocheate. Sper sa ma poata ajuta si pe mine cineva.
Va multumesc.
Buna ziua!
Am doi copii unul de 2 ani si 4 luni si unul de 5 luni. Sunt casatorita de 7 ani. Am cu sotul meu un credit ipotecar (ipoteca este aprtamentul achizitionat) pe 25 ani din care am platit 2 ani (eu sunt titulara). Sotul are salar de 1000 lei pe termen nedeterminat, iar eu am indemnizatie crestere copil 2400lei pe 2 ani.Mentionez ca sotul nu are inca mutatie pe adresa asta daca are vreo relevanta. In cazul in care as da divort va rog sa ma lamuriti asupra unor probleme daca se poate:
1) Ce sanse are sotul sa ia si el un copil?(eu nu vreau sa ii dau niciunul)
2) Daca ii primesc eu pe amandoi cam cate zile are dreptul sa ii viziteze?
3) Ce se intampla cu creditul, cu apartamentul? Se poate sa il iau eu? Au si copiii dreptul?
4)Cam cat la suta din salarul sotului va fi fixata pensia alimentara?
5) Banca poate schimba contractul in scopul ajutorarii mamelor singure cu copii?
Va multumesc anticipat!