avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Activitate ibu

Activitate ibu

Buna ziua! Este legal o executare silita asupra unui datornic catre banca, care din cauza sederii sale intr-un spital de psihiatrie (din decembrie anul trecut) , nu a putut exercita obligattiile de plata? Ca rude am incercat sa instiintam banca despre situatia existenta, dar fara nici un rezultat. Am platit o parte din ratele ramase in urma, cat am putut, dar procedura de executare silita tot a fost inceput. Noi in lipsa lui am platit cate putin catre banca, deci nu am fost de rea credinta, dar nu a vrut sa stie nimeni cauza neplatii datoriilor. Pe pagina Bancii scrie: ,,In viata unui om se pot ivi situatii neprevazute, la cerere se poate cere reesalonarea creditului...'' Dar in lipsa lui ce este de facut?E lagal ca creditul sa creasca cu dobanda, penalitati, cheltuieli de executare...
Răspuns la discuția Ajutor pentru nastere
Mulţumesc mult răspunsul dat!

Înţeleg că -termenul de prescripţie de 3 ani de la data naşterii dreptului-este interpretabilă? Depinde cum iau:drept salarial sau ajutor pentru naştere?
Am născut la sfârşitul lunii noiembrie 2009.
În decembrie 2009 am şi depus cerere pentru acest drept la o unitate de învăţământ. Răspuns verbal: nu se poate acorda potrivit legii 330.
După un an şi două luni, citesc pe forum că sunt mămici care au născut după mine şi după depunerea cererii au primit acest ajutor.
Mai am posibilitatea de a cere acest drept,depunând o nouă cerere?