avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor pentru nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor pentru nastere

Am născut la sfârşitul lunii noiembrie 2009.
În decembrie 2009 am şi depus cerere pentru acest drept la o unitate de învăţământ. Răspuns verbal: nu se poate acorda potrivit legii 330.
După un an şi două luni, citesc pe forum că sunt mămici care au născut după mine şi după depunerea cererii au primit acest ajutor.
Mai am posibilitatea de a cere acest drept,depunând o nouă cerere?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 28 Ianuarie 2011
Daca depuneti o noua cerere vi se va da acelasi raspuns .. insa legea nr.330/2009 nu face referire la acest tip de ajutor si nici Legea nr.118/2010.
Acest ajutor se ofera in baza CCMN sau la nivel de ramura invatamant.

Posibil sa primiti ajutor numai daca formulati o actiune in instanta , intrucat practica acestora este neunitara in ceea ce priveste termenul de prescriptie pentru exercitarea dreptului la actiune.
Mulţumesc mult răspunsul dat!

Înţeleg că -termenul de prescripţie de 3 ani de la data naşterii dreptului-este interpretabilă? Depinde cum iau:drept salarial sau ajutor pentru naştere?
Exact .. daca il iau ca drept salariale termenul este de 3 ani de la data nasterii copilului, iar daca il iau ca neexecutare a contractului colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia termenul este de 6 luni de la data nasterii copilului (art.283 alin.1 lit.e C.mun.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de nastere 2010 sau 2011!!!!!!! floryyy20042003 floryyy20042003 Buna ziua Am si eu o mare nelamurire cu acea prima de nastere care se acorda angajatului de la locul de munca...eu am nascut in anul 2010 pe 1 februarie .... ... (vezi toată discuția)
Salariul mediu pe unitate alessandra2 alessandra2 Buna ziua! Va deranjez cu privire la urmatoare situatie: 1) Am nascut in 2009 pe vremea cand CCMNN era in vigoare. Nu am facut cerere pentru salariul mediu pe ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere - drept salarial sau ajutor social? oana_ioan2002 oana_ioan2002 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatorul caz. Mi-am depus la angajator cererea pentru prima de nastere, copilul meu avand doi ani si jumatate. Stiind ca termenul ... (vezi toată discuția)