avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul mediu pe unitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul mediu pe unitate

Buna ziua! Va deranjez cu privire la urmatoare situatie:
1) Am nascut in 2009 pe vremea cand CCMNN era in vigoare. Nu am facut cerere pentru salariul mediu pe unitate la vremea respectiva pentru ca nu stiam de acest drept. Il mai pot cere acum, in baza art 283 din cod muncii?
2) In februarie am nascut si cel de-al 2 lea copil. CCMNN nu era inca abrogat dar era denuntat. Pot solicita acest salariu in baza art 51 din CCMNN?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 25 Iulie 2011
1. CCMN nu se abroga ...

2. Cererea pentru acordarea acelui ajutor de nastere trebuia sa fie facuta in termen de 6 luni de la data nasterii copilului.

3. Pentru 2011 nu exista CCMN, iar acordarea ajutorului de nastere se poate face numai daca este prevazuta in R.I., in c.i.m. sau in c.c.m. aplicabil angajatorului.
Va multumesc pentru raspuns.

Imi puteti spune va rog in ce articol sau lege este specificat termenul de 6 luni?
Art.268 alin.1 lit.e C.mun. ...Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate în termen de 6 luni de la data naşterii dreptului la acţiune, în cazul neexecutării contractului colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata primei de nastere iarina10 iarina10 Buna ziua, As avea nevoie de cateva detalii in legatura cu neplata primei de nastere prevazuta in art. 51, alin.c din CCMUNN si cum singura solutie este sa dau ... (vezi toată discuția)
Ajutor nastere ELENA2009 ELENA2009 in cat timp de la nastere o angajata poate solicita ajutorul de nastere? dupa cat timp se prescrie? daca angajata nu a depus cerere la unitate, societatea e ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere 2015 angajator moali moali Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns in legatura cu prima de nastere. Care este termenul legal pentru a solicita angajatorului acest drept? (vezi toată discuția)