avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua! Este legal o executare silita asupra unui ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua! Este legal o executare silita asupra unui datornic ...

Buna ziua! Este legal o executare silita asupra unui datornic catre banca, care din cauza sederii sale intr-un spital de psihiatrie (din decembrie anul trecut) , nu a putut exercita obligattiile de plata? Ca rude am incercat sa instiintam banca despre situatia existenta, dar fara nici un rezultat. Am platit o parte din ratele ramase in urma, cat am putut, dar procedura de executare silita tot a fost inceput. Noi in lipsa lui am platit cate putin catre banca, deci nu am fost de rea credinta, dar nu a vrut sa stie nimeni cauza neplatii datoriilor. Pe pagina Bancii scrie: ,,In viata unui om se pot ivi situatii neprevazute, la cerere se poate cere reesalonarea creditului...'' Dar in lipsa lui ce este de facut?E lagal ca creditul sa creasca cu dobanda, penalitati, cheltuieli de executare...
Ultima modificare: Marți, 3 August 2021
ibu, utilizator
Cel mai recent răspuns: magiccom , utilizator 13:18, 3 August 2021
Buna ziua,
De legal... este legal.
Trebuia citit contractul si vedea daca beneficiaza de vreo asigurare in caz de imbolnavire sau se putea invoca "forta majora".
luati legatura cu [ link extern ]
poate va ajuta pt ca ei se ocupa cu intermedierea litigiilor cu bancile.
Ultima modificare: Marți, 3 August 2021
magiccom, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care dintre creditorii concurenti au intaietate? ciorditu ciorditu Santem doi creditori care avem cate o ipoteca legala (C1, respectiv C2). Cel \"sub C1\" a platit cadastrul si intabularea care s-a facut insa, pe numele ... (vezi toată discuția)
Executare silita isabela capalnas isabela capalnas Anul trecut am facut o refinantare la o banca. Am inceput sa achit din rate, pana la un moment dat cand am fost nevoita sa ma mut. Ulterior a avut loc si ... (vezi toată discuția)
Stresat de banci mancipri mancipri SUNTEM IN CRIZA FINANCIARA . MULTI CETATENI NU ISI MAI POT PLATI DATORIILE LA BANCI LA TIMP. ESTE LEGAL CA LA 4-5 ZILE DE LA DATA SCADENTA DACA FARA REA ... (vezi toată discuția)